Wijzigingen protocol kinderopvang & Corona Op vrijdag 18 juni heeft het kabinet een aantal versoepelingen in de Coronamaatregelen aangekondigd. Deze versoepelingen gaan 26 juni in. Naar aanleiding hiervan is het Protocol kinderopvang & corona gewijzigd. Wij zijn erg blij met deze versoepelingen. Deze versoepelingen zijn natuurlijk ook van invloed op de opvang. Wij vertellen jullie […]

Wijzigingen protocol kinderopvang & Corona

Op vrijdag 18 juni heeft het kabinet een aantal versoepelingen in de Coronamaatregelen aangekondigd. Deze versoepelingen gaan 26 juni in. Naar aanleiding hiervan is het Protocol kinderopvang & corona gewijzigd. Wij zijn erg blij met deze versoepelingen.

Deze versoepelingen zijn natuurlijk ook van invloed op de opvang. Wij vertellen jullie via dit nieuwsitem graag meer over.

Hieronder vind je de belangrijkste wijzigingen voor de Gastouderopvang.

Wijzigingen protocol kinderopvang & corona

  • De contactbeperkingen worden opgeheven. Dit betekent dat ouders en externen onder voorwaarden weer de locatie mogen betreden. Wel geldt hierbij dat volwassenen onderling 1,5 meter afstand moeten blijven houden.
  • Er is een uitzondering opgenomen in de thuisblijfregels. Voor kinderen, ouders of medewerkers/gastouders die in de afgelopen 8 weken corona hebben gehad (bevestigd door de GGD), zijn uitzonderingen opgenomen voor situaties waarin zij of hun huisgenoten klachten hebben.
  • Voor volwassenen geldt dat zij bij quarantaine uit oranje/rood gebied na 5 dagen een test kunnen doen. Bij een negatieve testuitslag kunnen zij na de 5e dag uit quarantaine.
  • Voor volwassenen geldt een quarantaineplicht bij thuiskomst uit een zeer hoog risicogebied. Kinderen tot 12 jaar zijn uitgezonderd van deze quarantaineplicht. Voor kinderen geldt ook voor terugkomst uit deze gebieden wel het dringende advies om in quarantaine te gaan.
  • Het dringend advies voor volwassenen om een mondneusmaskers te dragen in de locatie is komen te vervallen. Houders mogen zelf bepalen of zij het wenselijk vinden dat ouders/externen een mondneusmasker dragen wanneer zij de locatie betreden. Ook als er een mondneusmasker wordt gedragen moeten volwassenen onderling nog 1,5 meter afstand houden). Gebruik van mondneusmaskers is nog wel verplicht tijdens het vervoeren van kinderen.

Klik hier voor de actuele beslisboom.

Verder blijven de volgende (hygiënemaatregelen van kracht):

  • Frequent de handen van de kinderen laten wassen met water en zeep;
  • Zorg voor voldoende ventilatie (zet ramen/ventilatieroosters);
  • Reinig speelgoed, deurklinken, touchscreens e.d. dagelijks;
  • Laat kinderen zoveel mogelijk in de elleboog niezen.

Download hier de wijzigingen protocol kinderopvang & Corona.

Bron: www.veranderingenkinderopvang.nl