Nieuwe versie beslisboom Er is weer een nieuwe versie van de beslisboom gepubliceerd. Deze vind je hier. De regels van de nieuwe versie beslisboom zijn niet gewijzigd wel hebben ze een aantal punten verduidelijkt. De wijzigingen op een rij: ‘Hoesten’ stond op twee plekken in de beslisboom. Dat gaf onduidelijkheid, daarom komt hoesten nu nog […]

Nieuwe versie beslisboom

Er is weer een nieuwe versie van de beslisboom gepubliceerd. Deze vind je hier.

De regels van de nieuwe versie beslisboom zijn niet gewijzigd wel hebben ze een aantal punten verduidelijkt.

De wijzigingen op een rij:

 • ‘Hoesten’ stond op twee plekken in de beslisboom. Dat gaf onduidelijkheid, daarom komt hoesten nu nog maar één keer terug in de boom. Voor de volledigheid: kinderen van 0 jaar t/m groep 8 die af en toe hoesten mogen naar de kinderopvang / school.
 • ‘Meer dan incidenteel hoesten’ is vervangen door ‘veel hoesten’
 • Aan de inleidende punten (‘bedenk vóór je begint’) is toegevoegd:
  ‘Heeft het kind corona gehad? Dan is de beslisboom mogelijk tijdelijk niet van toepassing. Vraag de GGD om advies.’
  Dit geldt bijvoorbeeld in het geval dat een kind (weer) verkoudheidsklachten krijgt of als een huisgenoot nog corona heeft maar het kind zelf weer uit quarantaine mag.
 • Rechtsboven is een lila kader toegevoegd met verwijzing naar de regels van het RIVM. Deze informatie stond altijd al in de voetnoot. Maar niet voor alle gebruikers was duidelijk de beslisboom niet op zichzelf staat maar een vertaling van de RIVM-richtlijnen is. Daarom is er voor een prominentere plaats voor deze info gekozen.
 • De uitleg van ‘verkoudheidsklachten’ (meest linker, blauwe blok) is aangepast op advies van het RIVM. Inhoudelijk zijn hier geen wijzigingen in.
 • Voor de titel van het groene kader rechtsonder is gekozen voor de positievere formulering: Wanneer mag een kind weer naar de kinderopvang/school?
 • In het groene kader rechtsonder, onder kopje ‘niet getest’, is milde klachten gespecificeerd: ‘verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) en af en toe hoesten’

De Engelstalige versie van de nieuwe versie beslisboom volgt over een paar dagen.

We hebben ook geschreven over alles wat je moet weten over het testbeleid. Klik hier om het te lezen.

Bron: boink