Cursus Een Gezonde Start Cursus Een Gezonde Start. Onze bemiddelingsmedewerker Chantal Klaver mag zich vanaf nu Coach Gezonde Kinderopvang noemen. Om deze reden bieden wij aan onze gastouders de Cursus Een Gezonde Start gratis aan. Deze zal geheel in het teken staan van een gezonde levensstijl binnen de Gastouderopvang. Lees hier de nieuwe beweegadviezen voor […]

Cursus Een Gezonde Start

Cursus Een Gezonde Start. Onze bemiddelingsmedewerker Chantal Klaver mag zich vanaf nu Coach Gezonde Kinderopvang noemen. Om deze reden bieden wij aan onze gastouders de Cursus Een Gezonde Start gratis aan. Deze zal geheel in het teken staan van een gezonde levensstijl binnen de Gastouderopvang.

Lees hier de nieuwe beweegadviezen voor kinderen van 0-4 jaar.

Wat is Een Gezonde Start?

De meeste mensen hebben wel een bepaald beeld bij een gezonde levensstijl zoals het eten vers fruit, water drinken, bruin brood etc. Maar een Gezonde Start is zoveel meer. Een onderdeel hiervan is ook Spel en beweging. Een kind leert immers door te ontdekken en te spelen en heeft hiervoor de ruimte nodig. Dit gaat soms met vallen en opstaan maar ook dit hoort bij Een Gezonde Start. Als (gast)ouder wil je graag het beste voor je gastkind. Dat gezonde en gevarieerde voeding belangrijk is komt tijdes de cursus Een Gezonde Start veel aan bod.  De basis van de gezondheid van een kind wordt namelijk vanaf de eerste dag en zelfs al tijdens de zwangerschap ontwikkeld. Daarom zijn die eerste levensjaren extra belangrijk voor de rest van zijn of haar leven. Kinderen die in de eerste vier jaar van hun leven vooral gezonde en gevarieerde voeding hebben gehad, zullen daar hun hele leven profijt van hebben!

Lees hier meer over Gezonde Voeding in de Eerste Levensjaren.

Inhoud Cursus Een Gezonde Start

Hoe zorg je dat je als gastouder een gezonde, actieve en veilige omgeving biedt? Hoe betrek je de ouders en kinderen hierbij? Dat leer je o.a. tijdens de scholing Een Gezonde Start. Deze interactieve cursus bestaat uit drie bijeenkomsten:

  1. Gezonde leefstijl en reflectie op jou eigen leefstijl
  2. Gezonde leefstijl in interactie kinderen
  3. Gezonde leefstijl in interactie met ouders (communicatie met ouders)

De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn: de Schijf van Vijf, gebruik Social Media, Spel en beweging, groene omgeving, hygiëne, Zonbescherming, dagritme etc.

Je krijgt een eigen elektronische leeromgeving en na het succesvol doorlopen van de drie bijeenkomsten krijg je een certificaat. En als kers op de taart mag jij jouw opvang daarna een ‘Gezonde Kinderopvang’ noemen. Bij deelname zit een instaptoets en eindtoets.

Deze gratis Cursus zal worden aangeboden op: 17 juni, 24 juni en 1 juli. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze veelzijdige, interactieve en gratis cursus. Meld je dan nu aan door een mailtje te sturen naar onze Gezonde Kinderopvang Coach Chantal: Chantal@bazz-en-diana.nl.

Bron: Kinderopvangtotaal.nl; Gezonde Kinderopvang.nl; Afbeelding: Baby chef photo created by Racool_studio – www.freepik.com