Let op! Coronamaatregelen wijzigen voor zwangere medewerkers Let op! Coronamaatregelen wijzigen voor zwangere medewerkers. Het protocol Kinderopvang & COVID-19 is sinds eind april (voorlopig) opgeheven. Wel bleef het advies om zwangere medewerkers in de kinderopvang vanaf 28 weken vervangende werkzaamheden uit te laten voeren waarbij het lukt om 1,5 meter afstand van anderen te houden. […]

Let op! Coronamaatregelen wijzigen voor zwangere medewerkers

Let op! Coronamaatregelen wijzigen voor zwangere medewerkers. Het protocol Kinderopvang & COVID-19 is sinds eind april (voorlopig) opgeheven. Wel bleef het advies om zwangere medewerkers in de kinderopvang vanaf 28 weken vervangende werkzaamheden uit te laten voeren waarbij het lukt om 1,5 meter afstand van anderen te houden. Goed nieuws: ook deze richtlijn vervalt nu.

Het RIVM heeft laten weten dat de bijlage Zwangerschap, werk en COVID-19 is aangepast naar aanleiding van een herziening van de maatregelen. De belangrijkste wijziging is dat er geen beperkingen meer gelden voor zwangere medewerkers buiten de zorg (waaronder dus kinderopvang en onderwijs) tot aan het zwangerschapsverlof.

Wel staat in het stuk aangegeven dat het vervangend werk voor zwangeren vanaf 28 weken in de kinderopvang mogelijk moet worden heroverwogen, als er sprake is van toenemende besmettingsrisico’s zoals oplopende besmettingscijfer of de komst van een nieuwe variant.

Lees hier ons bericht over de vernieuwde beslisboom voor alle leeftijden.

Informatiedocument Kinderopvang & COVID-19

Bovenstaande betekent een wijziging in het Informatiedocument Kinderopvang & COVID-19 (vervanger van het protocol KO) en een versoepeling van de maatregelen die gelden voor zwangere medewerkers in (o.a.) de kinderopvang. Op dit moment is het informatiedocument nog niet aangepast, maar dit zal naar alle waarschijnlijkheid zo snel mogelijk gebeuren.

Het protocol Kinderopvang & COVID-19 is voorlopig opgeheven. Voor de kinderopvang gelden geen specifieke coronamaatregelen meer, nu het kabinet het grootste deel van de coronamaatregelen heeft losgelaten. Mocht het virus weer oplaaien, dan kan het protocol weer geactiveerd worden. Lees hier meer >>
Let op: De coronamaatregelen wijzigen voor zwangere medewerkers.