Het is nog niet te laat… Het is nog niet te laat…Om te reageren! De verlaging van de maximum uurprijs voor gastouderopvang met 15 cent is erg slecht nieuws voor gastouders, gastouderbureaus en ouders. Gelukkig is deze wijziging nog niet definitief. Stichting Nysa roept daarom deze ouders, gastouders en houders van gastouderbureaus op om inhoudelijk […]

Het is nog niet te laat…

Het is nog niet te laat…Om te reageren! De verlaging van de maximum uurprijs voor gastouderopvang met 15 cent is erg slecht nieuws voor gastouders, gastouderbureaus en ouders. Gelukkig is deze wijziging nog niet definitief. Stichting Nysa roept daarom deze ouders, gastouders en houders van gastouderbureaus op om inhoudelijk te reageren op dit voorstel.

Via de internetconsultatie Wijziging van het Besluit kinderopvangtoeslag 2023 kun je inhoudelijk reageren op het besluit om de maximum uurprijs voor de gastouderopvang te verlagen met 15 cent. Dit kun je doen tot 22 maart: dan sluit de internetconsultatie.

Reageer!

Samen met de andere brancheorganisaties (BK, BMK, BOinK en VWO) heeft stichting Nysa een aantal brieven opgesteld voor ouders, gastouders en houders van gastouderbureaus. Hun verzoek is aan de houders en gastouders om deze brieven zoveel mogelijk te verspreiden. ‘Op deze manier kunnen we gezamenlijk – ouders, gastouders en gastouderbureaus – een vuist maken om de gastouderopvang betaalbaar en financieel toegankelijk te houden. Iedere reactie telt!’, geeft de stichting aan op haar website.

Eerder schreven wij al dat wij als Gastouderbureau inhoudelijk hebben gereageerd en roepen wij jullie op hetzelfde te doen.

Gastouderopvang steeds minder toegankelijk

Achter én voor de schermen zet Nysa zich, samen met partners in de gastouderopvang, in voor de kwaliteit, toegankelijkheid en toekomstbestendigheid van de gastouderopvang. Maar het voorgenomen besluit van het kabinet om de maximum uurprijs (de maximale vergoeding voor kinderopvang via de kinderopvangtoeslag) van gastouderopvang te verlagen met 15 cent, draagt daar niet aan bij, stelde Gabriëlla Wijnberg van stichting Nysa al eerder in dit artikel.

Het besluit is niet uit te leggen volgens de stichting. ‘De huidige uurtarieven zijn vaak al niet kostendekkend en met deze verlaging wordt gastouderopvang voor steeds meer ouders minder toegankelijk. De ouders die gebruik maken van deze mooie vorm van opvang krijgen de rekening gepresenteerd.’

Bronvermelding: Kinderopvangtotaal.nl; StichtingNysa.nl; Afbeelding: Kids dress photo created by drobotdean – www.freepik.com