Voorrang bij testen Sinds 8 februari kunnen gastouders voorrang krijgen bij het testen bij een testlocatie van de GGD. Hun huisgenoten komen helaas niet in aanmerking voor testen met voorrang. De voorrangsprocedure is uitsluitend bedoeld om te voorkomen dat kinderen naar huis moeten worden gestuurd waardoor de continuïteit van de opvang in gevaar kan komen. […]

Voorrang bij testen

Sinds 8 februari kunnen gastouders voorrang krijgen bij het testen bij een testlocatie van de GGD. Hun huisgenoten komen helaas niet in aanmerking voor testen met voorrang. De voorrangsprocedure is uitsluitend bedoeld om te voorkomen dat kinderen naar huis moeten worden gestuurd waardoor de continuïteit van de opvang in gevaar kan komen. Het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid heeft een brief voor de gastouders geschreven.

Stappenplan voorrang bij testen gastouders:

Stap 1: Zijn er klachten en komt de continuïteit van de opvang in gevaar?

• Is er sprake van niet op te vangen uitval?
• Moet er een groep naar huis worden gestuurd?
Alleen als u bovengenoemde vragen positief kunt beantwoorden komt u als gastouder in aanmerking voor de voorrangsprocedure.

Stap 2: Is het antwoord ja, neem dan contact op met je bemiddelingsmedewerker van het gastouderbureau en vul samen de ‘verklaring voorrangsprocedure gastouders’ in.

Stap 3: Als je de getekende verklaring in je bezit hebt, kan je telefonisch ( vanaf 7.30 uur in de ochtend) contact opnemen met het nummer vermeld in de brief en een afspraak maken (in de ochtenduren tussen 9 en 12, afhankelijk van de openingstijden van de testlocatie) om zo snel mogelijk getest te worden. Vergeet niet de verklaring en een geldig id-bewijs mee te nemen naar de afspraak. Het gaat hier om een PCR-test en niet de zogeheten “sneltest”.

Stap 4: Nadat je getest bent, zal de uitslag van de test binnen een paar uur bekend zijn. Op https://coronatest.nl/ kan je met je DigiD inloggen om de uitslag te raadplegen. Is de uitslag negatief, dan kan je direct weer aan het werk. Is de uitslag positief dan dien je thuis in quarantaine te blijven. De GGD neemt dan, binnen 24 uur, contact op om het bron- en contactonderzoek op te starten.

(Bij stap 1 moet er gekeken worden of de continuïteit van de opvang in gevaar komt. In het geval van een kinderdagverblijf kan er nog geschoven worden met groepen/leidsters. In de gastouderopvang moeten altijd de kinderen naar huis en is er geen vervanging. Kennisnetwerk Gastouderopvang zegt dan ook dat dit in de Gastouderopvang dus altijd met ‘ja’ beantwoord kan worden.)

 

Bron: Stichting Nysa

Opmerkingen (7)

 • binance launchpad
  binance launchpad

  I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

 • gate borsası
  gate borsası

  At the beginning, I was still puzzled. Since I read your article, I have been very impressed. It has provided a lot of innovative ideas for my thesis related to gate.io. Thank u. But I still have some doubts, can you help me? Thanks.

 • gate io
  gate io

  I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

 • gate.io
  gate.io

  I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.