Zonnetjesweek 2023. Doe je mee?  De Zonnetjesweek 2023 is van start! Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 mei staat het belang van goede zonbescherming voor (jonge) kinderen in de kinderopvang volop in de aandacht. De kinderhuid is dunner en gevoeliger dan die van een volwassene. Hoe geniet je toch veilig van de zon? […]

Zonnetjesweek 2023. Doe je mee? 

De Zonnetjesweek 2023 is van start! Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 mei staat het belang van goede zonbescherming voor (jonge) kinderen in de kinderopvang volop in de aandacht. De kinderhuid is dunner en gevoeliger dan die van een volwassene. Hoe geniet je toch veilig van de zon? En hoe informeer je ouders hierover?

Het voorjaarszonnetje laat zich steeds vaker zien. En dat is genieten! De warme zonnestralen zijn niet alleen een opkikker voor ons humeur én gezond, het vraagt ook om de juiste bescherming om huidbeschadiging te voorkomen. Dat lijkt gesneden koek voor menig kinderopvangprofessional, maar om het belang van goede zonbescherming van jonge kinderen te benadrukken vraagt het Huidfonds daar jaarlijks aandacht voor tijdens de Zonnetjesweek. Ook is er gratis spel- en leermateriaal beschikbaar om met dit thema aan de slag te gaan op de groep.

Lees hier: ‘Risicovol spelen is echt wel aan te bevelen‘.

‘Ook als het bewolkt is’

Marijne Landman, directeur van het Huidfonds: ‘Het is zó belangrijk om kinderen op jonge leeftijd al te leren over de schade die de zon aan kan brengen. Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat elke keer als je verbrandt, dit het DNA van je huid aantast. Uiteindelijk kan dit leiden tot vroegtijdige huidveroudering en zelfs tot potentieel huidkanker. Daarom is het van groot belang kinderen te beschermen tegen de zon, ook als het bewolkt is.’

Doe je mee?

Voor kinderopvangorganisaties zijn speelse activiteiten, boekjes, praktische stappenplannen, kleurplaten en dansvideo’s beschikbaar. Dat wordt mogelijk gemaakt door sponsoring van Nivea Sun, die dit jaar ook vijf kinderopvanglocaties in het Westland voorziet van zonnebrand.

Meedoen aan de Zonnetjesweek of wil je meer lezen over dit initiatief? Ga dan naar de website >>

Bron: Kinderopvangtotaal.nl; Afbeelding:Image by mdjaff on Freepik