Zo wordt de kwaliteit op kinderopvang getoetst Zo wordt de kwaliteit op kinderopvang getoetst. Benieuwd waarop de buitenschoolse opvang, gastouderopvang of kinderdagverblijf wordt getoetst tijdens een inspectie? Jaarlijks worden de model-inspectierapporten vrijgegeven met daarin een overzicht van de eisen aan de hand waarvan wordt getoetst. Waaraan moet je voldoen? Waarop let een GGD-inspecteur tijdens een […]

Zo wordt de kwaliteit op kinderopvang getoetst

Zo wordt de kwaliteit op kinderopvang getoetst. Benieuwd waarop de buitenschoolse opvang, gastouderopvang of kinderdagverblijf wordt getoetst tijdens een inspectie? Jaarlijks worden de model-inspectierapporten vrijgegeven met daarin een overzicht van de eisen aan de hand waarvan wordt getoetst. Waaraan moet je voldoen?

Waarop let een GGD-inspecteur tijdens een inspectie van het kinderdagverblijf, gastouderopvang, bso of gastouderbureau? De modelformulieren geven een overzicht van de eisen die worden getoetst. Deze kunnen verschillen per opvangsoort.

Binnen de Gastouderopvang worden niet alleen de Gastouderbureaus aan een strenge controle onderworpen, maar worden ook alle gastouders per opvanglocatie geïnspecteerd. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd en bent u als ouder verzekerd van veilige en professionele opvang in een kleine en huiselijke setting.

Lees hier: ‘kwaliteitseisen Gastouderopvang worden verder aangescherpt’.

Filmpje toezicht Kindeorpvang

Onderstaand filmpje illustreert het toezicht op de kwaliteit van alle vormen van kinderopvang. Dit filmpje gaat over Utrecht maar kan uiteraard ook gewoon worden gebruikt voor andere delen van Nederland>

Modelformulieren inspectierapport

Benieuwd aan de hand van welke eisen jouw locatie wordt getoetst per 1 juli 2023? Download de modelformulieren:

Gestructureerde informatie over kwaliteit opvang

De modelformulieren zijn er om op een gestructureerde manier informatie te verzamelen tijdens een inspectiebezoek en om de bevindingen bij de inspecties onderling te kunnen vergelijken. Benieuwd naar oudere versie? Deze zijn te vinden op de website van GGD GHOR.

Bron: Kinderopvangtotaal.nl; Afbeelding:Image by Freepik