Worden wat je wil! Kinderboekenweek 2021 Worden wat je wil! Kinderboekenweek 2021. Van 6 tot 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek! Worden wat je wil is het thema dit jaar. Bette Westera schrijft het geschenk, en illustrator Mark Janssen maakt het prentenboek van de Kinderboekenweek. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan […]

Worden wat je wil! Kinderboekenweek 2021

Worden wat je wil! Kinderboekenweek 2021. Van 6 tot 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek! Worden wat je wil is het thema dit jaar. Bette Westera schrijft het geschenk, en illustrator Mark Janssen maakt het prentenboek van de Kinderboekenweek.

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, of je goed bent in rekenen of juist in tekenen, of je vier jaar bent of al tien, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 (en natuurlijk ook daarvoor en daarna) kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! En voor sommige beroepen hoe je niet eens te wachten tot je volwassen bent, kijk maar naar detectives Spekkie en Sproet en brandweerolifantje Spuit Elf!

Brandweerman of vlogger… Worden wat je wil

Van kok tot dokter en van brandweervrouw tot vlogger. Kinderboeken zijn ideaal om over beroepen na te denken of te fantaseren. Het is ook erg leuk om met kinderen te kijken wat voor verschillende beroepen er zijn, en wat er bij komt kijken als je voor een bepaald vak kiest en vooral worden wat je wil!

Hieronder hebben we inspirerende boeken met een astronaut, archeoloog, sporter of vlogger in de hoofdrol op een rijtje gezet. Beroepen zijn ook het thema van de Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil.

  • Jonas Boets – Ik help… de brandweer
  • Kees de Boer – De alles wat je worden wil machine
  • Job van Gelder – Later wil ik klein worden
  • André Kuipers & Paco Vink – 3, 2, 1, GO!
  • Harmen van Straaten – Spuit Elf wordt brandweerolifant

Klik hier om te kijken wat de bibliotheken voor leuke activiteiten in petto hebben. Klik hier om te lezen wat de Kinderboekenweek van 2020 was.

Bron: Kinderboekenweek.nl

Bron plaatjes: Pixabay