Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!  Gastouderbureau BAZZ & Diana wenst iedereen een fijne vakantie toe. Of je nu naar een zonnige vakantiebestemming vliegt of heerlijk in eigen land vertoeft of gewoon thuisblijft. Vakantie is hét moment om weer even op te laden. Voor de mensen die al vakantie hebben gehad en/of die nog […]

Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe! 

Gastouderbureau BAZZ & Diana wenst iedereen een fijne vakantie toe. Of je nu naar een zonnige vakantiebestemming vliegt of heerlijk in eigen land vertoeft of gewoon thuisblijft. Vakantie is hét moment om weer even op te laden.

Voor de mensen die al vakantie hebben gehad en/of die nog geen vakantie hebben, hebben wij ook nog wat leuke tips en ideeën over knutsels en leuke buitenactiviteiten.

Zet alvast in jouw agenda!

Op 7 augustus kunnen kinderen zich aanmelden voor de Dordtse Vossenjacht

Loop gezellig ‘De grote Dordtse Vossenjacht’, elke zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur. Haal je kaart op in de Stadsbibliotheek en loop vanaf daar alle locaties langs. Scan de QR-codes en puzzel het gedicht in elkaar om de vos te vinden. Meedoen is gratis.

Op 8, 14, 21 augustus kunnen kinderen zich verwonderen over de BIJzondere wereld van de bij

De Bijenstal is open!

Kom binnen en kijk mee in een bijenkast. Ontdek het verschil tussen een koningin, werksters en darren en verbaas je over het drukke leven van een bijenvolk. Het is gratis!

Locatie       : Duurzaamheidscentrum Weizigt
Website      : www.weizigt.nl 
Datum        : 8 augustus 2021 van 13.00 t/m 16.30

Kleuren door Dordrecht

Samen met tekenaars Gerard de Bruyne en José Vingerling tekenen en kleuren kinderen een supergrote tekening, luisterend naar pareltjes uit de popgeschiedenis, gezongen en gespeeld door Maarten Teekens.

Een groot vel papier waarop de tekenaar een lijn laat onstaan terwijl de zanger/gitarist een mooie melodie zingt. In afwachting zitten de kinderen rond de tekening en volgen met hun ogen de lijn.

Een olifant! Nee, het is een vogel! Wanneer de kleurkrijtjes uitnodigend worden neergezet nemen sommige kinderen hun kans waar en beginnen meteen te kleuren. Anderen nemen hun tijd om alles nog eens goed te observeren. Even luisteren naar de zanger.

Het Kleurfeest is begonnen.

Gaandeweg gaan de kinderen helemaal op in deze wereld van kleur en geluid. Communicatie zonder woorden. De klanken van de liedjes (overigens geen kinderliedjes) komen binnen op een ander niveau. Voor ouders en andere omstaanders zijn de liedjes soms dierbare herinneringen. Voor de kleintjes op kleuravontuur komt de erfenis van bijvoorbeeld de Beatles wellicht voor het eerst op hun pad.

Diverse locaties

Het kleurfeest vindt plaats op:

  • 11 augustus – Vogelnest Stadspolders
  • 21 augustus – Vogelplein
  • 27 augustus – Het Hof (centrum Dordrecht)
  • 05 september – Merwesteynpark
  • 10 september – Sterrenburg
  • 6 oktober – Wijkcentrum Koloriet

Kijk hier voor meer informatie en activiteiten.

De 50 leukste zomeractiviteiten voor jong en oud is. Ga eens samen met je (gast)kind naar een pluktuin of bezoek de leukste hofjes in de stad.

Ga bevers spotten in de Biesbosch, kijk een leuke film in de bioscoop. Bezoek het Van Gijn Museum. Organiseer een leuke picknick in het park en versier je eigen zonnebril. Er zijn zoveel leuke activiteiten om te doen. Eigenlijk teveel om op te noemen.

Lees ook ons Hitteplan.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!

Gastouderbureau BAZZ & Diana blijft ook in de zomer (telefonisch) bereikbaar op 078-6147188 of stuur een mail naar info@bazz-en-diana.nl.

Bron: InDordrecht.nl & Vriendenboeken.nl

Afbeelding: Unsplash