Voorlopig uurtarief Kinderopvangtoeslag 2024 bekend Het kabinet verhoogt de vergoeding voor kinderopvangkosten in 2024. De maximum uurprijs wordt voor alle opvangtypes met 6,01 procent verhoogd. Wat betekent dit voor de kinderdagopvang, de bso en voor gastouders? De maximum uurprijs voor voor gastouderopvang zal mogelijk worden verhoogd van € 6,85 in 2023 naar € 7,24 in […]

Voorlopig uurtarief Kinderopvangtoeslag 2024 bekend

Het kabinet verhoogt de vergoeding voor kinderopvangkosten in 2024. De maximum uurprijs wordt voor alle opvangtypes met 6,01 procent verhoogd. Wat betekent dit voor de kinderdagopvang, de bso en voor gastouders?

De maximum uurprijs voor voor gastouderopvang zal mogelijk worden verhoogd van € 6,85 in 2023 naar € 7,24 in 2024. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Voorstel voorgelegd

De maximum uurprijs en toetsingsinkomens voor kinderopvangtoeslag worden jaarlijks geïndexeerd. Op deze manier zorgt het kabinet ervoor dat de kinderopvangtoeslag zo goed mogelijk overeenkomt met de gemiddelde loon- en prijsontwikkeling. Vandaag is besloten over de voorlopige vergoeding. Het voorstel wordt eerst voorgelegd aan de Eerste en Tweede Kamer en daarna wordt de Raad van State om advies gevraagd.

Gratis Kinderopvang voorlopig uitgesteld

Het was voor de meeste mensen even slikken, toen het Kabinet had besloten om de bijna-gratis-kinderopvang met twee jaar werd uitgesteld. Het is immers heel erg belangrijk om de kinderopvang betaalbaar en toegankelijk te houden voor alle ouders. Hier zijn ze gelukkig van doordrongen in Den Haag. Echter moeten kinderopvangorganisaties wel het capaciteit hebben om de grote vraag naar kinderopvang het hoofd te bieden… Dit is nu helaas (nog) niet het geval. We blijven jullie updaten m.b.t. alle ontwikkelingen op het gebied van de Kinderopvangtoeslag. Lees hier: ‘Bijna gratis kinderopvang met 2 jaar uitgesteld’

Bron: Kinderopvangtotaal.nl; Afbeelding:Image by Freepik