Update Verlenging Lockdown Naar aanleiding van de persconferentie van 12 januari en het kabinetsoverleg van zondag j.l. willen wij jullie via deze weg graag informeren over de gevolgen van de verlenging Lockdown voor de Gastouderopvang. Het hoge woord is eruit. Helaas wordt de Lockdown tot en met 09 februari 2021 verlengd en de scholen en […]

Update Verlenging Lockdown

Naar aanleiding van de persconferentie van 12 januari en het kabinetsoverleg van zondag j.l. willen wij jullie via deze weg graag informeren over de gevolgen van de verlenging Lockdown voor de Gastouderopvang.

Het hoge woord is eruit. Helaas wordt de Lockdown tot en met 09 februari 2021 verlengd en de scholen en kinderdagverblijven blijven tot en met 8 februari 2021 gesloten. Zij mogen helaas niet eerder open. Voor de Gastouderopvang betekent dit het volgende:

In tegenstelling tot de basisscholen en kinderdagverblijven, mag de gastouderopvang van het kabinet formeel openblijven, maar met het dringende verzoek om alleen gebruik te maken van de opvang als een of beide ouders een cruciaal beroep uitoefent of als kinderen in een kwetsbare positie zitten.

Mocht u als ouder de opvang onverhoopt toch niet zelf kunnen organiseren bespreek dit dan met uw gastouder.

Op het moment dat de kinderopvang weer opengaat, is het belangrijk dat medewerkers zich snel kunnen laten testen om er zo voor te zorgen dat de uitval van medewerkers zoveel mogelijk wordt beperkt. Dit is door BMK, BK en BOinK onder de aandacht gebracht van de Staatssecretaris.

Mocht blijken dat de Britse variant impact heeft op de besmettelijkheid van jonge kinderen, dan is ook voor kinderopvangmedewerkers voorrang bij vaccinaties van belang. Er kan immers – net als in de verpleegtehuizen – geen afstand worden gehouden, van in ons geval jonge kinderen.

Ook tijdens deze tweede sluiting, sinds 16 december 2020, van de kinderopvang worden ouders gecompenseerd voor de kosten van kinderopvang. Dit betekent dat ouders de factuur voor kinderopvang doorbetalen en de overheid hen compenseert via de compensatiemaatregel die dit voorjaar werd geïntroduceerd.

 

Opmerkingen (25)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.