Verlenging doorbetaald ouderschapsverlof. Verlenging doorbetaald ouderschapsverlof. Het kabinet wil ouders die net een baby hebben gekregen meer ruimte geven om een goede balans te vinden tussen zorg en werk. Daarom is besloten dat ouders vanaf 2 augustus 2022 negen weken doorbetaald ouderschapsverlof krijgen. De Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe Wet betaald ouderschapsverlof. Hiermee is […]

Verlenging doorbetaald ouderschapsverlof.

Verlenging doorbetaald ouderschapsverlof. Het kabinet wil ouders die net een baby hebben gekregen meer ruimte geven om een goede balans te vinden tussen zorg en werk. Daarom is besloten dat ouders vanaf 2 augustus 2022 negen weken doorbetaald ouderschapsverlof krijgen. De Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe Wet betaald ouderschapsverlof. Hiermee is het wetsvoorstel politiek rond. De nieuwe wet regelt dat ouders voor het eerst deels betaald ouderschapsverlof kunnen opnemen bij de geboorte van hun kind.

De Wet betaald ouderschapsverlof treedt op 2 augustus 2022 in werking. Ouders krijgen dan negen weken ouderschapsverlof en een UWV-uitkering ter hoogte van 50 procent van het maximum dagloon. Voorwaarde is dat zij deze negen weken opnemen in het eerste levensjaar van het kind.

Op dit moment kent Nederland al 26 weken ouderschapsverlof per ouder in de eerste acht levensjaren van het kind. Dit is in principe onbetaald tenzij er in de cao andere afspraken over zijn gemaakt. In de cao Kinderopvang zijn hier geen afspraken over gemaakt.

Zoekt u opvang voor uw baby klik dan hier. 

Zwangerschapsverlof

Met de nieuwe wet worden ouders in het eerste levensjaar van het kind voor negen van deze 26 weken gedeeltelijk doorbetaald. Deze weken komen bovenop de 16 weken zwangerschaps- en bevallingsverlof voor de moeder en 6 weken (aanvullend) geboorteverlof voor de partner.

Het ouderschapsverlof geldt ook voor sommige ouders die vóór de invoering van de wet een kind krijgen. Het kind moet op het moment dat de wet ingaat jonger dan 1 jaar zijn. Ook moeten ouders op dat moment werknemer zijn en nog niet het volledige recht op ouderschapsverlof hebben opgenomen.

Gastouderbureau BAZZ & Diana is heel erg blij met verlenging doorbetaald ouderschapsverlof.

Meer informatie vind je hier.

Bronvermelding: Kinderopvangtotaal.nl en Kennisnetwerkgastouderopvang.nl. Afbeelding: Pexels.com.