Update beslisboom De beslisboom heeft weer een update gehad op 19-5-2021. Je vindt deze hier. De vragen over de (toepassing van) de beslisboom worden steeds specifieker. Dat stelt ons in staat de beslisboom steeds nauwkeuriger te maken. Afgelopen periode ontvingen we vragen over kinderen en huisgenoten die last hebben van gebruikelijke/bekende klachten, zoals hooikoorts of […]

Update beslisboom

De beslisboom heeft weer een update gehad op 19-5-2021. Je vindt deze hier.

De vragen over de (toepassing van) de beslisboom worden steeds specifieker. Dat stelt ons in staat de beslisboom steeds nauwkeuriger te maken. Afgelopen periode ontvingen we vragen over kinderen en huisgenoten die last hebben van gebruikelijke/bekende klachten, zoals hooikoorts of astma. Wanneer moet een kind in deze situatie thuis blijven en wanneer mag het naar de kinderopvang en/of school? AJN Jeugdartsen Nederland heeft de kwestie met het RIVM besproken. De conclusie: op twee plaatsen in de boom is de uitzondering bij de gebruikelijke klachten toegevoegd (aangeduid met * of ***).

Alle wijzigingen op een rij

  • In het tweede blauwe blok: als een huisgenoot klachten heeft die passen bij corona én benauwd is, en deze klachten passen bij gebruikelijke/bekende klachten (zoals hooikoorts of astma), dan kan voor het kind deze vraag met ‘nee’ worden beantwoord. Heeft de huisgenoot naast klachten die passen bij corona ook koorts dan blijft het kind wel thuis.
  • Aan het blauwe blok rechtsonder is ook de uitzondering toegevoegd: als het gaat om benauwdheid of veel hoesten en passen die klachten bij gebruikelijke/bekende klachten (zoals hooikoorts of astma), dan mag het kind wel naar de opvang en/of school. Heeft het kind koorts, dan moet het thuisblijven.
  • Bij de vorige update is de titel van het groene kader rechtsonder aangepast. Door de andere formulering klopte de eerste zin in dat kader niet meer. Dat is aangepast.
  • Eén sterretje (*) verwees bij de vorige versie naar het kader met uitleg over testen. Nu het testen van kinderen meer bekend is, hebben we dit sterretje gebruikt voor de verwijzing naar uitleg over de extra uitzonderingen (zie hierboven).

We realiseren ons dat het met de verwijzingen van *, ** of *** soms misschien even zoeken is naar de juiste info. Maar we vinden het nog steeds erg belangrijk dat alle informatie op één pagina staat.

Engelstalige beslisboom

Ook in de Engelstalige boom zijn de uitzonderingen op de gebruikelijke klachten doorgevoerd.

Bron: boink

De vorige update van de beslisboom vind je hier.