Uitleg over kinderopvangtoeslag nu ook in het Oekraïens en Russisch Uitleg over kinderopvangtoeslag nu ook in het Oekraïens en Russisch. Oekraïense ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag in Nederland, kunnen nu in hun eigen taal de regels lezen rondom het aanvragen of wijzigen van de kinderopvangtoeslag: de zogeheten Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag is vertaald naar het […]

Uitleg over kinderopvangtoeslag nu ook in het Oekraïens en Russisch

Uitleg over kinderopvangtoeslag nu ook in het Oekraïens en Russisch. Oekraïense ouders die recht hebben op kinderopvangtoeslag in Nederland, kunnen nu in hun eigen taal de regels lezen rondom het aanvragen of wijzigen van de kinderopvangtoeslag: de zogeheten Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag is vertaald naar het Oekraïens en Russisch.

Nu Oekraïense vluchtelingen in Nederland werken, komen ze ook, mits ze voldoen aan de voorwaarden, in aanmerking voor kinderopvangtoeslag wanneer zij hun kind naar de kinderopvang brengen.

Lees hier: ‘Oekraïense vluchtelingen hebben tot 4 maart 2024 recht op kinderopvangtoeslag’.

Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag in Oekraïens en Russisch

Voor BOinK een reden om, met financiële steun van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag ook in het Oekraïens en Russisch uit te brengen. Zo kunnen de Oekraïners in Nederland in hun eigen taal stap-voor-stap door de belangrijkste onderdelen op de website van Toeslagen om de toeslag aan te vragen en te wijzigen, meldt de ouderbelangenvereniging.

In de Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag wordt in begrijpelijke taal uitgelegd hoe de kinderopvangtoeslag is aan te vragen of een wijziging kan worden doorgevoerd. Met behulp van een app, een informatiebrief en checklist worden ouders door het proces van kinderopvangtoeslag geleid. De toolkit is beschikbaar in zes talen naast Nederlands, Engels, Pools en Arabisch, nu ook in het Oekraïens en Russisch.

Meer weten?

Lees hier meer over de Toolkit Uitleg Kinderopvangtoeslag en download gratis de app, informatiebrief en checklist aanvraag kinderopvangtoeslag in een taal naar keuze.

Bron: Kinderopvangotaal.nl; Afbeelding:Image by gpointstudio on Freepik