Ouders krijgen kinderopvangtoeslag voor álle doorbetaalde opvanguren in 2021 Ouders krijgen kinderopvangtoeslag voor álle doorbetaalde opvanguren in 2021. De hoogte van de kinderopvangtoeslag voor 2021 hangt niet af van het aantal gewerkte uren, maar van het aantal opvanguren dat ouders hebben doorbetaald. Deze regeling moet voorkomen dat ouders die als gevolg van de coronacrisis minder […]

Ouders krijgen kinderopvangtoeslag voor álle doorbetaalde opvanguren in 2021

Ouders krijgen kinderopvangtoeslag voor álle doorbetaalde opvanguren in 2021. De hoogte van de kinderopvangtoeslag voor 2021 hangt niet af van het aantal gewerkte uren, maar van het aantal opvanguren dat ouders hebben doorbetaald. Deze regeling moet voorkomen dat ouders die als gevolg van de coronacrisis minder uren hebben gewerkt achteraf in de problemen komen. Dat meldt de Rijksoverheid.

Ouders hebben tijdens de coronacrisis soms minder uren gewerkt dan dat zij van tevoren verwachtten. In 2021 krijgen zij gewoon toeslag voor de opvanguren die zij hebben doorbetaald, ook al wijken deze af van het daadwerkelijk aantal gewerkte uren. Dit is goed nieuwe voor alle ouders.

Doorbetalen

Het kabinet heeft gedurende de sluiting van de kinderopvang ouders gevraagd de rekening van de kinderopvang door te blijven betalen. Om te voorkomen dat ouders hierbij betaalden voor een dienst die zij niet geleverd kregen, besloot het kabinet een tegemoetkoming uit te keren voor de betaalde eigen bijdrage. Ouders hielden op deze manier recht op hun toeslag en hun plek op de kinderopvang.

Ouders krijgen kinderopvangtoeslag voor álle doorbetaalde opvanguren in 2021.

Tip: wij raden het gebruik van de Kinderopvangtoeslagapp enorm aan. U kunt gemakkelijk wijzigingen doorvoeren en u heeft altijd inzicht in uw gegevens. Wist u dat u bij baanverlies recht heeft op maximaal drie maanden kinderopvangtoeslag? Lees hier alles over de voorwaarden en eisen m.b.t. de kinderopvangtoeslag.

Uitzondering voor 2020 en 2021

Normaliter hangt de hoogte van de kinderopvangtoeslag onder meer af van het aantal gewerkte uren van de ouder(s). Hoe hoger het aantal gewerkte uren, hoe hoger ook het aantal uren waarover ouders kinderopvangtoeslag kunnen ontvangen. Voor het toeslagjaar 2021, net als toeslagjaar 2020, geldt nu dus een uitzonderlijke regeling.

Vragen?

Ouders die vragen hebben over deze maatregel kunnen contact opnemen met de Belastingtelefoon (0800 – 0543).

Ouders krijgen dus kinderopvangtoeslag voor álle doorbetaalde opvanguren.

Gebruikte bronnen: Kinderopvangtotaal.nl; Rijksoverheid.nl; toeslagen.nl en afbeelding: Pixabay.