” O, kom er eens kijken” Zoals bijna iedereen afgelopen zaterdag wel gezien heeft is sinterklaas met zijn pieten weer in Nederland aangekomen. Het is nog even spannend of ze wel bij alle cadeautjes kunnen komen nu de deur naar de pakjeskamer op slot zit, maar ook daar komt vast wel weer een oplossing voor. […]

” O, kom er eens kijken”

Zoals bijna iedereen afgelopen zaterdag wel gezien heeft is sinterklaas met zijn pieten weer in Nederland aangekomen. Het is nog even spannend of ze wel bij alle cadeautjes kunnen komen nu de deur naar de pakjeskamer op slot zit, maar ook daar komt vast wel weer een oplossing voor. We blijven het sinterklaasjournaal nog wel even volgen.

De sinterklaastijd geeft altijd een hoop inspiratie voor leuke activiteiten met de kinderen. Knutselen, voorlezen, zingen, tekenen, filmpje kijken, versieren en bakken. Er zijn genoeg leuke dingen te doen om de dag mee te vullen. Om jullie wat inspiratie te geven hebben wij een Pinterest-bord aangemaakt met leuke tips en activiteiten voor de komende weken. Je vindt hem hier.

Tijdens het knutselen, kleuren of bakken is het natuurlijk ook altijd erg gezellig om mee te zingen met gezellige sinterklaasliedjes. Daarvoor hebben we een Spotify-lijst aangemaakt met de leukste sinterklaasliedjes. Deze vind je hier.

Voorlezen is ook altijd een feestje voor de kinderen en er zijn gelukkig genoeg leuke boeken over sinterklaas. Kennen jullie bijvoorbeeld de volgende boeken al? Zo nee, leen ze bijvoorbeeld eens bij de bibliotheek.

  • – Ted van Lieshout – Boer boris: een paard voor sinterklaas
  • – Marianne Busser en Ron Schröder – Het sinterklaasboek voor peuters en kleuters
  • – Marianne Busser en Ron Schröder – Het vrolijke sinterklaas voorleesboek
  • – Het grote boek van het sinterklaasjournaal
  • – Hanneke de Zoete – de zoete zusjes vieren sinterklaas
  • – Liesbet Slegers – Zoekboek Rik en de Sint
  • – Natascha Stenvert en Pieter Feller – Kolletje en Dirk – O, kom er eens kijken

 

Hebben jullie al leuke plannen voor deze tijd? Gaan jullie speciale activiteiten doen? Deel het met ons!

We wensen jullie allemaal een hele fijne en magische sinterklaastijd toe.