Nieuwe versie beslisboom 14-12-2021 Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 14 december heeft het Kabinet aangekondigd dat het basisonderwijs, scholen voor het speciaal (basis)onderwijs en de BSO de week voor de kerstvakantie dicht gaan. Dat is de week van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december. De kinderopvang voor 0-4 jaar en gastouderopvang blijft in […]

Nieuwe versie beslisboom 14-12-2021

Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 14 december heeft het Kabinet aangekondigd dat het basisonderwijs, scholen voor het speciaal (basis)onderwijs en de BSO de week voor de kerstvakantie dicht gaan. Dat is de week van maandag 20 december tot en met vrijdag 24 december.

  • De kinderopvang voor 0-4 jaar en gastouderopvang blijft in deze week wèl open en daarvoor geldt deze beslisboom.
  • Het basisonderwijs en de BSO’s zijn in die week alleen geopend voor noodopvang van kwetsbare kinderen en kinderen van wie 1 of beide ouders een cruciaal beroep heeft. Voor deze noodopvang geldt de beslisboom ook.

 

Hoe gaat het na die week verder?

  • Na deze week en Kerstweekend gaat de BSO weer open. De BSO is dus tijdens de twee weken reguliere kerstvakantie van de scholen wel geopend. Ook daarvoor geldt de beslisboom. Het basisonderwijs start weer op maandag 10 januari 2022.
  • Verder worden alle maatregelen die sinds 28 november 2021 gelden, verlengd tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022. Op 14 januari 2022 beoordeelt het Kabinet de situatie opnieuw.

 

De wijzigingen in de beslisboom op een rij:

  • Zelftesten kunnen worden gebruikt naast het testen bij de GGD. Maar niet voor het verkorten van de quarantaineperiode. Bij milde klachten mag je gebruik maken van een zelftest. Maar bij een positieve zelftest moet zo snel mogelijk een test gedaan worden bij de GGD. Om quarantaine te verkorten is een GGD test altijd noodzakelijk. Voor meer uitleg over zelftesten, klik hier.
  • Voor kinderen van 0 jaar t/m 12 jaar die in de afgelopen 8 weken corona hebben gehad, geldt dat zij niet hoeven te testen en ook niet in quarantaine moeten. Kinderen van 0 tot en met 12 jaar hoeven dus niet thuis te blijven als zij nieuwe klachten krijgen die passen bij corona, minder dan 8 weken na de eerste ziektedag (of testdatum) van een bevestigde corona-infectie. Twijfel je? Bel dan de GGD.

 

Engelstalige beslisboom

Aan de Engelstalige versie wordt nog gewerkt. Die komt z.s.m. beschikbaar.

Nieuwe versie beslisboom 14-12-2021

De vorige beslisboom vind je hier.

 

Bron: https://www.boink.info/nieuws/nieuwste-beslisboom-voor-dagopvang-en-noodopvang-versie-14-december-2021