Nationale voorleesdagen 2022: Lees je mee? Nog even en dan starten de Nationale Voorleesdagen 2022: van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari. Voorlezen. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, want ook baby’s houden van boeken. Het voorlezen van een verhaaltje of samen bladeren in een prentenboek is niet alleen fijn. […]

Nationale voorleesdagen 2022: Lees je mee?

Nog even en dan starten de Nationale Voorleesdagen 2022: van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari.

Voorlezen. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen, want ook baby’s houden van boeken. Het voorlezen van een verhaaltje of samen bladeren in een prentenboek is niet alleen fijn. Het heeft ook een positief effect op de woordenschat, spelling en het tekstbegrip van jouw kleintje. Ook als je kind al zelf leert lezen, is er geen reden om te stoppen met voorlezen. Het blijft belangrijk én leuk. Verhalen, versjes en sprookjes nodigen uit om er samen over te praten en zorgen voor een hechte band tussen jullie. Eigenlijk kan voorlezen een leven lang!

Van lezen kunnen wij geen genoeg krijgen. En we hopen dat jij dit als pedagogisch professional net zo belangrijk vindt. Want elk kind is gebaat bij het horen van mooie verhalen. Niet alleen voor de eigen (taal)ontwikkeling, maar ook voor de gezellige momenten en de herinneringen die worden gemaakt tijdens het voorlezen.

Het doel van de jaarlijks terugkerende campagne: de Nationale voorleesdagen is om voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar te stimuleren. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder het positieve effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. Tijdens De Nationale Voorleesdagen, van 26 januari tot en met 5 februari 2022, verschijnt van het Prentenboek van het Jaar een unieke mini-editie. Wil je meer doen dan voorlezen? Bekijk het lesmateriaal bij het boek.

We wensen jullie heel veel (voor)leesplezier!

 

Vorig jaar schreven we hier ook over.

Bron: bibliotheek en kinderopvangtotaal