Modderdag 2021. Doe je mee? Op dinsdag 29 juni 2021 is het Modderdag. Op deze dag doen scholen, kinderdagverblijven en de gastouderopvang mee aan Modderdag door de kinderen te laten spelen met aarde en zand, dus modder! Vies worden tijdens het spelen mag wat ons betreft altijd. Om ieder kind te laten ervaren hoe leuk […]

Modderdag 2021. Doe je mee?

Op dinsdag 29 juni 2021 is het Modderdag. Op deze dag doen scholen, kinderdagverblijven en de gastouderopvang mee aan Modderdag door de kinderen te laten spelen met aarde en zand, dus modder!

Vies worden tijdens het spelen mag wat ons betreft altijd. Om ieder kind te laten ervaren hoe leuk het is om met modder te spelen en er doorheen te rollen, wordt jaarlijks de Modderdag georganiseerd. In het hele land spelen kinderen op 29 juni 2021 met water en zand, onder het motto: hoe viezer, hoe beter! Doe je mee?

Modderdag organiseer je zelf: dus ook als gastouder. Vaak zie je lokale initiatieven ontstaan, zoals bij tuincentra. Kortom: iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt kan zich aansluiten bij ModderDag en zelf iets organiseren.

Activiteit aanmelden
Organiseren jullie een activiteit op de kinderopvang of gastouderopvang? Meld deze dan aan op de website van het IVN, die een overzicht plaatst van alle activiteiten die gehouden worden. Dit doen zij om de landelijke impact van Modderdag te meten en te laten zien. Aanmelden kan tot en met 28 juni 2021.

Wat krijg je bij aanmelding?
Bij deelname ontvang je een link naar de Modderdag materialen 2021, zoals een poster die je op maat kan maken voor jouw locatie.
Een handige checklists en activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen.
Zichtbaarheid op de website en op de kaart van deelnemende locaties.
Ook ontvang je dan de Modderdag-nieuwsbrief met tips en inspiratie.
Na afloop deelt IVN de resultaten met je en volgend jaar nodigt IVN je weer uit om deel te nemen.

Wil je meedoen maar weet je niet waar te beginnen? IVN deelt een stappenplan:

Stappen
Oriëntatie. Spreekt Modderdag je aan en wil je hier iets mee doen? Snuffel rond op de website van het IVN. Bij de veelgestelde vragen vind je de nodige informatie over deelnemen, organiseren, veiligheid en duurzaamheid.
Aanmelden. Prik voor jouw event een locatie, datum en tijd. Dit kan op ModderDag (29 juni) zelf zijn maar je kan ook iets organiseren in de omliggende dagen. Meld jouw event aan via de IVN website.
Voorbereiding. Na aanmelding ontvang je vanuit IVN ondersteunende materialen. We bieden uitgebreide handboeken met voorbeeld activiteiten voor zowel scholen, kinderopvang als publieke locaties. Ook hebben we draaiboeken, posters en andere communicatiemiddelen digitaal beschikbaar. Wat je precies gaat doen is verder helemaal aan jou.
Uitvoering en communicatie. Op de dag zelf is het lekker genieten en vies worden! Deel je leukste foto’s met IVN via social media. IVN organiseert elk jaar een fotowedstrijd met mooie prijzen voor de leukste inzenders. De redactie van KinderopvangTotaal plaatsen we jaarlijks een foto-overzicht. Deel jouw leukste modder-foto’s, mail naar kinderopvang@bsl.nl
Heerlijk. Even niet letten op je kleren, maar gewoon lekker met handen en voeten in de modder spelen. Zo hoort het! Op Nationale Modderdag doet heel Nederland gezellig mee.

Modderdag 2021. Doe je mee? Het wordt een spetterend avontuur.

Bron: Kinderopvangtotaal.nl