LRK-publieksportaal vernieuwd LRK-publieksportaal vernieuwd. Het publieksportaal van het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) is gebruiksvriendelijker gemaakt. Het portaal is het openbare deel van het LRK, waarin alle kinderopvanglocaties van Nederland opgenomen zijn. In de nieuwe versie kunnen ouders makkelijker zoeken naar een kinderopvangvoorziening die voldoet aan hun wensen. Om een passende locatie te vinden, kunnen ze […]

LRK-publieksportaal vernieuwd

LRK-publieksportaal vernieuwd. Het publieksportaal van het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) is gebruiksvriendelijker gemaakt. Het portaal is het openbare deel van het LRK, waarin alle kinderopvanglocaties van Nederland opgenomen zijn.

In de nieuwe versie kunnen ouders makkelijker zoeken naar een kinderopvangvoorziening die voldoet aan hun wensen. Om een passende locatie te vinden, kunnen ze verschillende filters toepassen en vervolgens toont een kaart de gevonden kinderopvangvoorzieningen.

Nieuwe zoekfuncties

Verder is het mogelijk om te zoeken naar een voorziening binnen een bepaalde straal, bijvoorbeeld rondom de eigen woonplaats. Ouders kunnen in het nieuwe portaal bovendien zoeken naar een zogeheten ‘ouderparticipatiecrèche’ (OPC): een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang waar ouders hun eigen kinderen opvangen.

Ga hier naar het vernieuwde publieksportaal LRK >>

Wat is het LRK-publieksportaal?

n het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) vind je geregistreerde kinderopvangvoorzieningen. Zoals kinderdagverblijven of gastouders. Geregistreerd betekent dat de kinderopvangvoorzieningen goedgekeurd zijn door de gemeente en GGD.

Zoeken in het Landelijk Register Kinderopvang

Via de website Landelijkregisterkinderopvang zoekt u in het LRK naar een kinderopvangvoorziening. Je kan in het LRK zoeken op:

  • kenmerken van de kinderopvangvoorziening zoals naam of plaatsnaam;
  • registratienummer van de kinderopvangvoorziening;
  • de houder/eigenaar van de kinderopvangvoorziening (handelsnaam KvK en Kvk-nummer).

Alleen kinderopvangtoeslag bij geregistreerde kinderopvangvoorziening

Als ouder/verzorger krijg je alleen kinderopvangtoeslag als jouw kind naar een geregistreerde kinderopvangvoorziening uit het LRK gaat.

Gastouderbureau BAZZ & Diana werkt uitsluitend met geregistreerde gastouders. Zij zijn dus goedgekeurd door de GGD en voldoen aan alle eisen die de Wet Kinderopvang stelt.

Lees hier de 10 redenen waarom u voor een gastouder kiest.  

Bron: Kinderopvangtotaal.nl; Rijksoverheid.nl; Afbeelding: Working mom photo created by garetsvisual – www.freepik.com