Lezing ‘Alles over slaap bij baby’s en peuters’ Afgelopen woensdag 10 februari 2021 gaf Josanne Verhoof van Villa Bimbi een lezing voor onze gastouders over ‘Alles over slaap bij baby’s en peuters’. Josanne Verhoof is een afgestudeerd pedagoog en slaapconsulent en biedt opvoedingsondersteuning. Villa Bimbi biedt opvoedingsondersteuning aan vanuit de visie dat het onze taak […]

Lezing ‘Alles over slaap bij baby’s en peuters’

Afgelopen woensdag 10 februari 2021 gaf Josanne Verhoof van Villa Bimbi een lezing voor onze gastouders over ‘Alles over slaap bij baby’s en peuters’. Josanne Verhoof is een afgestudeerd pedagoog en slaapconsulent en biedt opvoedingsondersteuning.

Villa Bimbi biedt opvoedingsondersteuning aan vanuit de visie dat het onze taak als opvoeder is om te begrijpen wat de reden is achter het gedrag van een kind. Vanuit een basis van ontspanning, liefde, geborgenheid en begrip ondersteunen zij ouders bij vragen omtrent de opvoeding. Denk hierbij aan vragen zoals ‘hoe om te gaan met de peuterpuberteit’, tot aan vragen omtrent agressief destructief gedrag bij een kleuter. Zij komen graag langs en ondersteunen ouders stap voor stap totdat zij zelf weer in hun eigen kracht staan. Tevens biedt Villa Bimbi verschillende pakketten aan om ouders te ondersteunen bij hun vragen rondom het slapen van hun baby of peuter. Onder andere een lezing, telefonisch consult, persoonlijke plannen en huisbezoeken behoren tot de mogelijkheden. Ontspannen slapen zonder huilen is de visie van Villa Bimbi. Op hun website kun je ook YouTube filmpjes vinden waarin zij tips geven en verschillende methodes uitleggen. Heel interessant om eens te bekijken.

Bij de lezing was een leuke groep van onze gastouders aanwezig die met veel interesse de lezing hebben gevolgd. Er werd onder andere verteld over de juiste slaapmomenten, de verschillende slaapmethoden en ook konden er vragen van de gastouders over het slapen van gastkindjes beantwoord worden. We hebben al van meerdere gastouders gehoord dat zij persoonlijke slaapplannen hebben opgevraagd, hopelijk kunnen straks ook deze kindjes lekker ontspannen slapen.

Gastouder N. zei:

“Het was een interessante lezing. Ik denk dat dit goed te gebruiken is in de praktijk en ook handig om aan ouders te adviseren als hun kindje slaapproblemen heeft.”

In de toekomst hopen wij nog meer van dit soort leuke lezingen en cursussen aan te bieden.

 

Opmerkingen (125)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.