Kinderopvangtoeslag 2021 bekend De maximale kinderopvangtoeslag voor 2021 zal met 3,5 procent worden verhoogd! Het maximum dat de ouder voor de gastouderopvang vergoed krijgt van de Belastingdienst zal van € 6,27 worden verhoogd naar € 6,49. Dit is een verhoging van € 0,22 t.o.v. 2020. Wij zijn hier heel blij mee. De uiteindelijke hoogte van […]

Kinderopvangtoeslag 2021 bekend

De maximale kinderopvangtoeslag voor 2021 zal met 3,5 procent worden verhoogd! Het maximum dat de ouder voor de gastouderopvang vergoed krijgt van de Belastingdienst zal van € 6,27 worden verhoogd naar € 6,49. Dit is een verhoging van € 0,22 t.o.v. 2020. Wij zijn hier heel blij mee. De uiteindelijke hoogte van uw kinderopvangtoeslag is afhankelijk van uw (verzamel)inkomen.

Wat ons opvalt is dat ouders denken dat zij vanwege een relatief hoog verzamelinkomen, geen recht zouden hebben op kinderopvangtoeslag. Dit is echter niet waar. In tegenstelling tot andere toeslagen (zorg- en huurtoeslag) is het hebben van inkomen geen criterium voor het recht op kinderopvangtoeslag. De hoogte kan echter wel verschillen. Bent u nieuwsgierig geworden naar de hoogte van uw kinderopvangtoeslag, klik dan hier.

Opmerkingen (2)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.