Het kan weer: 1000 euro STAP- Budget per 1 juli Het kan weer: 1000 euro STAP budget per 1 juli. Pedagogisch medewerkers die in hun ontwikkeling en loopbaan willen investeren, kunnen vanaf 1 juli weer de STAP-subsidie van 1000 euro aanvragen. Mocht je graag als gastouder willen werken maar ben je nog niet in het […]

Het kan weer: 1000 euro STAP- Budget per 1 juli

Het kan weer: 1000 euro STAP budget per 1 juli. Pedagogisch medewerkers die in hun ontwikkeling en loopbaan willen investeren, kunnen vanaf 1 juli weer de STAP-subsidie van 1000 euro aanvragen. Mocht je graag als gastouder willen werken maar ben je nog niet in het bezit van een erkend diploma, dan is dit jouw kans!

De STAP-regeling (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) is bedoeld voor alle medewerkers en werkzoekenden die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. De subsidie is in zes subsidierondes per jaar beschikbaar via het UWV en bedraagt maximaal 1000 euro. Vanaf vrijdag 1 juli 10.00 uur tot en met 31 augustus kun je een aanvraag indienen. Wees er snel bij: het budget is beperkt.

Lees hier: ‘Start je eigen mini-crèche’

Specialiseren

Met de STAP-subsidie kun je als pm’er je positie op de arbeidsmarkt versterken, doorgroeien, een zijstap in je carrière maken, jezelf specialiseren of talenten beter benutten. Op de website van Kinderopvang werkt! kun je meer informatie vinden over branche-erkende en relevante scholingen voor functies in kinderopvang.

Scholingskosten

De STAP-regeling komt in de plaats van de aftrek van scholingskosten van je inkomstenbelasting. De reden hiervoor is dat juist de mensen voor wie deze aftrekpost bedoeld was, hier weinig gebruik van maakten. Er volgen dit jaar nog twee subsidierondes: van 1 september 2022 tot en met 31 oktober 2022 en van 1 november 2022 tot en met 31 december 2022.

Aanvragen

Zo vraag je de subsidie aan:

  1. Je zoekt de training, workshop of opleiding op die je wilt volgen en checkt of je hiervoor STAP-subsidie kunt aanvragen. Via de website van Kinderopvang werkt! kun je hier meer informatie over vinden.
  2. Je vraagt de subsidie aan via het STAP-portaal van het UWV.
  3. Het UWV betaalt de vergoeding aan de opleider die je hebt gekozen.

Wees er snel bij want op = op.

Bron: Kinderopvangtotaal.nl Afbeelding:School girl photo created by creativeart – www.freepik.com