Het Gastouderschap is nu een STAP dichterbij Het Gastouderschap is nu een STAP dichterbij. Wil jij heel graag aan de slag als gastouder maar ben jij nog niet in het bezit van het juiste diploma? Dan hebben wij nu heel goed nieuwes voor je! Eerder schreven wij al over STAP-budget dat ter vervanging van de […]

Het Gastouderschap is nu een STAP dichterbij

Het Gastouderschap is nu een STAP dichterbij. Wil jij heel graag aan de slag als gastouder maar ben jij nog niet in het bezit van het juiste diploma? Dan hebben wij nu heel goed nieuwes voor je! Eerder schreven wij al over STAP-budget dat ter vervanging van de fiscale scholingstraject komt. Het STAP-budget is in 2022 geïmplementeerd. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Wie een opleiding of bijscholing wil doen, kan zich straks online aanmelden voor een financiële tegemoetkoming van maximaal € 1.000 euro per jaar. STAP-budget is ook beschikbaar voor professionals in de gastouderopvang.

De STAP-regeling valt onder het project Leven Lang Ontwikkelen (LLO) en geeft burgers met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt (dus ook zzp-ers) de mogelijkheid om een financiële tegemoetkoming aan te vragen van maximaal 1000,- (incl. btw) per jaar. Vanaf 1 maart 2022 kan er STAP-budget subsidie aangevraagd worden en om het netjes te spreiden over het jaar kan er in 2022 in 5 aanvraagtermijnen iedere 2 maanden aangevraagd worden. Hierbij geldt per termijn: op is op.

Op de site van Rijksoverheid vind je alle informatie over het STAP-Budget.
Voor het aanvragen van het STAP-budget heeft de burger een STAP-aanmeldingsbewijs nodig van de opleider. Via DigiD kan de aanvraag ingediend worden op een speciaal Burgerportaal.
De procedure is daardoor als volgt:
1. Zoek een passende leerroute in het Scholingsregister;
2. Schrijf je in en ontvang direct in je email een STAP-aanmeldingsbewijs.
3. Dien een aanvraag in via DigiD in het speciale Burgerportaal met je STAP-aanmeldingsbewijs (vanaf 1 maart 2022)
4. Na toekenning van het STAP-budget volg en voltooi je de scholingsactiviteit.
Twijfel je nog een beetje of het Gastouderschap echt wel iets voor jou is. Download hier dan gratis het E-book De Gastouderformule. Alles wat je altijd al wilde weten over het gastouder zijn. Met het STAP-budget is het Gastouderschap nu een STAP dichterbij.
Bron: Kennisnetwerkgastouderopvang.nl; Rijksoverheid.

Afbeelding:Design photo created by rawpixel.com – www.freepik.com