Halloween 31 oktober is het weer Halloween. Dat valt dit jaar op zaterdag, dus een mooie dag om het met de kinderen te vieren. Vanwege corona zijn er een hoop activiteiten afgelast, maar er blijft nog genoeg over om er een feestje van te maken. We willen jullie graag wat inspiratie geven. Verkleden Verkleden hoort […]

Halloween

31 oktober is het weer Halloween. Dat valt dit jaar op zaterdag, dus een mooie dag om het met de kinderen te vieren. Vanwege corona zijn er een hoop activiteiten afgelast, maar er blijft nog genoeg over om er een feestje van te maken. We willen jullie graag wat inspiratie geven.

Verkleden

Verkleden hoort niet alleen bij carnaval, maar ook met Halloween kun je de leukste verkleedkleren uit de kast trekken en jezelf veranderen in je favoriete personage.

Griezelverhalen lezen/vertellen

Je kunt zelf spannende verhalen verzinnen. Bijvoorbeeld door om de beurt een zin te bedenken en er zo een gek verhaal van te maken. Maar je kunt er natuurlijk ook een spannend boek bij pakken en die voorlezen bij kaarslicht. Bij de bibliotheek is er een breed assortiment aan griezelboeken beschikbaar voor alle leeftijden.

Spinnen en spoken knutselen

Je kunt ook gezellig samen gaan knutselen. Maak spinnen en spinnenwebben van alle verzamelde kastanjes, wol en satéprikkers. Knutsel zwevende spookjes van ballonnen, witte stof en stijfsel. Snij ogen en een mond uit een Halloween pompoen en brandt er een kaarsje in. Of versier een mandarijn als pompoen met zwart papier en lijm. Er zijn hier genoeg leuke knutsels te vinden.

Griezelfilms kijken

Gezellig met elkaar onder een dekentje op de bank, een bak popcorn en een spannende film op tv.

Halloween hapjes

Maak lekkere en griezelige hapjes met de kinderen. Hier staan leuke receptjes.

Voor mensen die niks hebben met het traditionele Halloweenfeest hebben ze Happyween bedacht. Vanuit een christelijke geloofsovertuiging vieren ze dan het licht met bijvoorbeeld een lampionnenoptocht. Dit jaar gaat het niet door ivm corona, maar onthoud het vooral voor volgend jaar.

We zijn erg benieuwd wat jullie voor leuke dingen gaan doen met Halloween. Hebben jullie nog leuke tips, laat het ons vooral weten.

Opmerkingen (10)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.