Groene scholing voor pedagogische professionals Groene scholing voor pedagogisch professionals. Alle kinderen naar buiten; spelend en onderzoekend in de natuur. Maar dat niet alleen. Stichting Groen Cement zet in op de wederkerige relatie met de natuur. Daarom introduceert het nu de Groen Cement Academie voor pedagogisch professionals, om de kwaliteit van de Groene kinderopvang te […]

Groene scholing voor pedagogische professionals

Groene scholing voor pedagogisch professionals. Alle kinderen naar buiten; spelend en onderzoekend in de natuur. Maar dat niet alleen. Stichting Groen Cement zet in op de wederkerige relatie met de natuur. Daarom introduceert het nu de Groen Cement Academie voor pedagogisch professionals, om de kwaliteit van de Groene kinderopvang te blijven waarborgen.

We willen niet meer nemen uit de natuur dan we kunnen teruggeven, dat is een grote en moeilijke opgave voor iedereen. Kinderen leren dat op hun eigen plek, daar waar ze wonen, spelen, leren en ontspannen. Alle kinderen hebben recht op kansen om liefde voor de natuur te ontwikkelen. Ze zijn de volwassenen van morgen én doen nu al volop mee.

Scholing tot je groen ziet

Stichting Groen Cement introduceert daarom vanaf dit najaar 2022 de Groen Cement Academie: leergangen voor pedagogisch professionals in de leeftijdscategorie 0 t/m 12 jaar. Pedagogisch professionals in de groene opvang combineren hun pedagogische vaardigheden met ervaring, liefde en kennis ten aanzien van de natuur. Kinderen ontwikkelen juist in de eerste jaren van hun leven een blijvend gevoel voor natuur. En aan dat gevoel kan elke pedagogisch professional bijdragen.

Lees hier: ‘Kinderen gezond laten eten’.

Leergangen

In november gaan de eerste twee leergangen van start die elk bestaan uit drie dagdelen bedoeld voor pedagogisch professionals werkzaam met kinderen van 4 tot 12 jaar:

  • De pedagogische kracht van de natuur: trainer Nora de Vos van @Noranatuurkind laat ervaren hoe je kinderen gaat meenemen de natuur in en welke rol aandacht en aanwezigheid spelen in relatie tot de eigen inbreng van de kinderen.
    Data: 9 nov, 7 dec, 11 jan van 19.30-21.00 uur.
  • Groene kinderopvang verdiepen: trainer Jael Nouhet van @natuurpedagoog neemt pedagogen mee in diverse vormen van natuureducatie.
    Data: 16 nov, 25 jan, 15 mrt van 14.00-17.00 uur.

Pedagogisch professionals kunnen zich opgeven via info@groencement.nl.

Over Stichting Groen Cement

De activiteiten van Stichting Groen Cement ondersteunen de professional in het werken met kinderen in de natuur. Sinds 2009 wordt dat zichtbaar in het Kwaliteitsmerk Groene kinderopvang dat de kinderopvang helpt te ‘vergroenen’. Groen Cement is een open netwerk waarin professionals in de kinderopvang en unieke specialisten binnen natuur- en milieu(educatie) bij elkaar worden gebracht. Daarmee is de Stichting het ‘cement’ tussen twee werelden.

Bron: Kinderopvangtotaal.nl; Afbeelding:Image by senivpetro on Freepik