Geen diploma wel gastouder worden?  Ben je niet in het bezit van het juiste diploma maar zou je wel heel graag als gastouder willen werken? Ben je 21 jaar of ouder? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Onderwijsinstelling RIVOR biedt de verkorte Gastouderopleiding (Helpende, Zorg en Welzijn) aan, waardoor je binnen een half jaar […]

Geen diploma wel gastouder worden? 

Ben je niet in het bezit van het juiste diploma maar zou je wel heel graag als gastouder willen werken? Ben je 21 jaar of ouder? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Onderwijsinstelling RIVOR biedt de verkorte Gastouderopleiding (Helpende, Zorg en Welzijn) aan, waardoor je binnen een half jaar in het bezit kan zijn van een erkend Gastouderdiploma!

Werken als gastouder is geen oppasbaan maar een officieel beroep. Om deze reden worden er allerlei eisen gesteld aan jou als gastouder, waaronder het hebben van een erkend diploma. Wanneer je over voldoende praktijkervaring beschikt, kun je met deze diplomaroute ook zonder opleiding het vereiste diploma behalen.

Een diplomaroute bij ROC Rivor verschilt van een reguliere opleiding. Je doet hierbij meteen het examen tot gastouder. Voor dit examen wordt niet iedereen toegelaten: je wordt alleen toegelaten wanneer je voldoende praktijkervaring hebt. Wanneer je het examen tot gastouder behaalt, ontvang je een erkend mbo-niveau 2 diploma.

Dus ook wanneer je geen diploma hebt, kun je wel gastouder worden.

Wanneer start je met de opleiding?

Je kunt op ieder moment starten met de diplomaroute HZW-2. Het hele jaar is het mogelijk om jezelf online in te schrijven en te starten met de diplomaroute.
De duur van de diplomaroute is afhankelijk van jouw eigen tempo en de mogelijkheden om deel te nemen aan de centrale examens (Nederlands/rekenen) die landelijk bepaald zijn.

Het is vooral thuisstuderen. Dus goed te combineren met jouw privésituatie. Alleen de examens dien je wel op locatie af te leggen.

Download nu ook ons E-Book De Gastouderformule. Dit is geheel gratis! In dit E-Book staan alle ins and outs over het werken als gastouder. Ideaal om in huis te hebben.

Wat zijn de kosten voor deze opleiding?

Per 1 september is het tarief voor de gastouderopleiding gewijzigd:
Examendeel 1: inschrijving en intake op kennis en online lesmateriaal Pedagogische Component: € 389,95,-
Examendeel 2: scgooghriftelijke en centrale examens: € 250,- (nieuw sinds 1 september 2020)
Examendeel 3: praktijkexamen en keuzedeel examens: € 625,-

(kennisnetwerkgastouderopvang).

Inschrijven voor de diplomaroute
Wil je je inschrijven voor de diplomaroute?

Schaf examendeel 1 aan via Kinderwijs TV. Zij melden je vervolgens aan bij het ROC waarna je direct toegang krijgt tot het online lesmateriaal. De overige facturatie gaat via ROC Rivor. Je kunt je ook meteen inschrijven via ROC Rivor. 

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je meer informatie? Klik dan hier.