Geef je nu op voor de gratis webinar Kindermishandeling Geef je nu op voor de gratis webinar Kindermishandeling. ‘Het vraagt lef om signalen van geweld te durven zien’: dat is de naam van het gratis webinar van Augeo over het signaleren van kindermishandeling. Want inderdaad: het vraagt lef om niet weg te kijken en actie […]

Geef je nu op voor de gratis webinar Kindermishandeling

Geef je nu op voor de gratis webinar Kindermishandeling. ‘Het vraagt lef om signalen van geweld te durven zien’: dat is de naam van het gratis webinar van Augeo over het signaleren van kindermishandeling. Want inderdaad: het vraagt lef om niet weg te kijken en actie te ondernemen. Geef je op!

Je hebt een vermoeden van huiselijk geweld of kindermishandeling bij één van je opvangkinderen. Hoe ga je hiermee om? Veel professionals vinden het lastig of ongemakkelijk en twijfelen over hoe te handelen. Daarom organiseert Augeo Foundation samen met Integraal Werken in de Wijk (waaronder Movisie en Nederlands Jeugdinstituut) het gratis webinar ‘Het vraagt lef om signalen van geweld te zien’. In dit webinar zoomen zij specifiek in op de relatie tussen het onderwijs/kinderopvang en hulpverlening en goede voorbeelden van samenwerking.

Signalen zien en stilstaan bij je vermoedens is de eerste stap die je als professional zet om huiselijk geweld en kindermishandeling te laten stoppen. Het vraagt zeker moed om vervolgens hiernaar te handelen. In het webinar wordt kort stilgestaan bij wat daarvoor nodig is en hoe het kan helpen bij het durven zien van signalen, om vervolgens adequaat en correct te handelen.

Lees hier: ‘Hoe steun je een emotioneel verwaarloosd kind’. 

Webinar 17 november 2022

In de week tegen kindermishandeling vindt op donderdag 17 november van 16.00 – 17.00 uur het gratis webinar ‘Het vraagt lef om signalen van geweld te durven zien’ van stichting Augeo plaats.

Tijdens het webinar komen professionals uit zowel het onderwijs als de hulpverlening (jeugdhulp, Wmo, welzijn etc.) aan het woord over hun ervaringen en hoe zij de samenwerking met elkaar opzoeken om de situatie objectief in kaart te brengen en gezamenlijk te handelen. Ook vertellen zij je hoe het Kompas, een praktisch instrument voor professionals, je kan helpen bij het concreet maken van vermoedens van geweld, waardoor je je gesterkt voelt in het nemen van stappen.

Voor wie & waar

  • Voor wie: professionals die werken met de meldcode uit sociale wijk(buurt)teams, het onderwijs, welzijn, jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg, WMO en kinderopvang.
  • Waar: online via Zoom.

Klik hier voor meer informatie over de gratis webinar Kindermishandeling.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het channel ‘Veiligheid in gezinnen’ van Augeo Foundation op 1SociaalDomein. Ga daar naar de Videosessie en klik op ‘Ik ben erbij’.

Ben je nog geen lid? Registreer je dan voor ons Augeo kanaal ‘Veiligheid in gezinnen’ op 1SociaalDomein door een nieuw account aan te maken, en volg bovenstaande stappen. (LET OP: je Augeo-account werkt hier niet). Bij vragen over de aanmelding kun je Augeo mailen.

Bron: Kinderopvangtotaal.nl; Augeo.nl; Afbeelding: Image by rawpixel.com on Freepik