Gastouders, laat je zien! Gastouders, laat je zien! ‘Gastouders hebben al jaren de wens om gezien te worden als professional. Gastouderopvang is een vak!” Je bent geen oppas, maar een professional! Het is tijd om je opvang in de schijnwerpers te zetten. KNGO organiseert in 2023 de Open huizen vierdaagse voor de gastouderopvang op 24, […]

Gastouders, laat je zien!

Gastouders, laat je zien! ‘Gastouders hebben al jaren de wens om gezien te worden als professional. Gastouderopvang is een vak!” Je bent geen oppas, maar een professional!

Het is tijd om je opvang in de schijnwerpers te zetten. KNGO organiseert in 2023 de Open huizen vierdaagse voor de gastouderopvang op 24, 25, 26 en 27 mei. Vier dagen waar we landelijk onze gastouderopvang laten zien. Als gastouderopvangprofessional kies jij zelf HOE jij je wilt laten zien. Je rolt de rode loper uit, de koffie en thee wordt aangezet en de kinderen helpen mee. Of je hangt jouw eigen Ik laat me zien!-poster op het raam. Zo zullen we tijdens de Open Huizenvierdaagse door het hele land zichtbaar zijn!

Waarom een Open huizen vierdaagse?
– Om de samenwerking en kennismaking met collega’s stimuleren. 
– Het professionele gevoel van gastouders vergroten.
– Het community-gevoel van de sector versterken.
– De lokale en landelijke zichtbaarheid vergroten.
– Meer bekendheid geven aan het vak en het belangrijke werk dat gastouders doen.
– Een netwerk opbouwen met sociale partners (denk van gemeenten, basisschool, CJG en andere zorgprofessionals).
Wil je graag gastouder worden? 
Neem dan een kijkje bij onze gastouders tijdens de open huizen route! De vraag naar kinderopvang is nog nooit zo groot geweest als nu. Het ideale moment om aan de slag te gaan als gastouder. 

Wat andere gastouders zeggen..
Soms is het best lastig om als gastouder steeds maar alleen te werken. Ik ben wel eens onzeker over bepaalde zaken die ik dan niet met een collega kan bespreken. Dan twijfel ik wel eens en denk ik er soms aan om te stoppen, terwijl ik het werk met de kinderen en ouders erg heel leuk vindt. Ik zou het leuk vinden om collega’s in de buurt te hebben waar ik soms mee kan afspreken en kan sparren. Daarom snap ik dat KNGO gastouders met elkaar in contact wil brengen.

> Gastouder Jolanda de Vaan 

Ik vind het belangrijk om mee te werken aan de open huizen vierdaagse om onze naam als gastouder de goede betekenis te geven. Kunnen laten zien wat wij als gastouder aan het doen zijn en te bieden hebben. Dat wij een volwaardig beroep zijn waar veel vraag naar is en dat wij in deze vier dagen kunnen laten zien wat wij in onze mars hebben en hoe belangrijk we zijn voor ouders en kinderen. Met de Open Huizen vierdaagse stellen we alles open om ons te laten zien in de regio en landelijk.
We werken ons uit de naad, doen heel belang werk. Dat mag iedereen zien.

> Gastouder Miranda van Rooijen 

Vertel wie je bent, en waar je voor staat.
Deel met gastouder- collega’s, bureaus en ouders wat jou als gastouder, maar ook jouw opvang speciaal maakt.

Zo doe jij ook mee:

  • Vul online de ‘Ik laat me zien!’ poster in. (Deze ontvang je vervolgens per mail). Wie weet kom jij wel in de tweede editie van jouw vakblad voor gastouderopvang StaPP magazine!
  • Deel de poster op onze speciale Facebook evenementen pagina. (Bekijk en reageer ook op posters van andere collega’s).
  • Download gratis materiaal om jouw open huizen dagen nog leuker te maken.
  • Maak kans op een geweldig cadeaupakket met het thema: ‘buitenspelen’.

Download: Kleuren en leren e-book

Meer dan 30 pagina’s met reken, teken, kleur en schrijfopdrachten!

Kinderen vinden het ontzettend prettig om te kleuren, maar daarnaast is het ook nog eens leerzaam. Kleuren biedt een stukje ontspanning, het stimuleert de motoriek en creatieve ontwikkeling.
Laat zien dat jij belangrijke activiteiten als deze hoog op de planning zet. In het KNGO ‘Kleuren en leren’ e-book vind je verschillende opdrachten waar de kinderen mee aan de slag kunnen gaan. Print de pagina’s uit, en kleuren maar! Natuurlijk kan jij hier als kindprofessional een handje bij helpen.

Bron: Kennisnetwerkgastouderopvang.nl; Afbeelding:Image by Freepik