Graag stel ik mezelf aan jullie voor. Ik ben Marise Ottevanger, geboren in 1982. Ik ben getrouwd met Luuk en moeder van een zoon (2012) en dochter (2015). Met z’n vieren wonen we in Dordrecht in de wijk Dubbeldam. We wonen in een vrijstaand huis met een heerlijke tuin, waar onze 2 katten en 5 […]

Graag stel ik mezelf aan jullie voor. Ik ben Marise Ottevanger, geboren in 1982. Ik ben getrouwd met Luuk en moeder van een zoon (2012) en dochter (2015). Met z’n vieren wonen we in Dordrecht in de wijk Dubbeldam. We wonen in een vrijstaand huis met een heerlijke tuin, waar onze 2 katten en 5 kippen zich ook goed vermaken.

Ik ben afgestudeerd aan de PABO, waarbij ik ook een Montessori diploma heb gehaald. In de jaren daarna heb ik op verschillende scholen gewerkt, eigenlijk altijd in de kleuterklas. Mijn hart ligt echt bij het jonge kind. Toen in 2012 de oudste werd geboren besloten we bewust dat ik thuis zou blijven als ‘thuisblijfmoeder’. De jaren thuis met de kinderen heb ik als erg fijn ervaren. Nu zijn ze al een stuk groter en bied ik in ons huis kleinschalige gastouderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. 

Graag laat ik mij nog steeds inspireren door Maria Montessori. De speelmaterialen zijn in open kasten geplaatst en op ooghoogte voor de kinderen. Zo kunnen en mogen ze zelf pakken waar ze mee aan de slag willen. ‘Help mij het zelf te doen’ is een bekende uitspraak van Montessori. Kinderen observeren en bekijken hoe ver ze zelf komen met hun activiteiten vind ik altijd erg interessant. Waar nodig help ik natuurlijk of bied ik nog iets aanvullends aan.
 
Mijn eigen kinderen zitten op de Vrije School en ik haal dan ook inspiratie uit de antroposofie. Leven met de seizoenen en in de natuur zijn is altijd fijn. We gaan dan ook dagelijks naar buiten, in onze eigen tuin is al genoeg te beleven. We gaan ook lopend met de kinderwagen of draagzak of -doek op avontuur in de wijk. Voor uitstapjes verder weg hebben we een bakfiets met elektrische trapondersteuning.
 
Gezonde voeding die zo min mogelijk bewerkt is en seizoensgebonden vind ik erg belangrijk. Zeker voor kleine kinderen die zo hard groeien en zich ontwikkelen is echt voedzaam eten onmisbaar. We eten gedeeltelijk biologisch en vegetarisch. Bij zoveel mogelijk eetmomenten wordt er iets van groente en/of fruit aangeboden. We hebben een moestuin waar zeker in de zomer van alles te oogsten is. Heerlijk zo uit de grond en ook nog eens zonder verpakkingsmateriaal. Onze kippen voorzien ons van lekkere verse eitjes. Regelmatig gaan we de keuken in om bijvoorbeeld brood te bakken, appelmoes te maken of soep te koken.
Het goed zorgen voor onze aarde en de natuur vind ik iets dat kinderen niet vroeg genoeg kunnen leren. Veel speelgoed en boeken schaf ik tweedehands aan, er zijn zoveel mooie dingen te vinden die een tweede leven verdienen. Uiteraard wordt alles netjes schoon gemaakt en gecontroleerd voor het hier de kast in gaat.
Interesse gewekt? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 
Nieuwsgierig geworden naar Marise en wat zij u en uw gezin te bieden heeft. Neem dan eens een kijkje op haar website.
 
Is Marise uit Dubbeldam uw ideale gastouder? Neem dan snel contact met ons op. Interesse gewekt? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.