Een gezonde leefstijl voor peuters Een gezonde leefstijl voor peuters. Gastouderbureau BAZZ & Diana vindt het belangrijk dat kinderen niet alleen veilig opgroeien maar ook in een gezonde omgeving. Hier hoort voeding en beweging uiteraard ook bij. Om deze reden organiseert Chantal Klaver, Coach Gezonde Kinderopvang de cursus ‘Een Gezonde Start‘. Immers vinden vrijwel alle ouders […]

Een gezonde leefstijl voor peuters

Een gezonde leefstijl voor peuters. Gastouderbureau BAZZ & Diana vindt het belangrijk dat kinderen niet alleen veilig opgroeien maar ook in een gezonde omgeving. Hier hoort voeding en beweging uiteraard ook bij. Om deze reden organiseert Chantal Klaver, Coach Gezonde Kinderopvang de cursus ‘Een Gezonde Start. Immers vinden vrijwel alle ouders het belangrijk dat hun kind gezond en gevarieerd eet.

OK-GEZOND app

Vereniging BOinK (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang) heeft in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam de app OK-GEZOND ontwikkeld. Deze app voor ouders en medewerkers in de kinderopvang biedt ouder-kindactiviteiten en praktische tips over gezond eten en drinken, voldoende bewegen en goed slapen voor peuters.

De app is een eenvoudig hulpmiddel om samen met ouders te werken aan een gezonde leefstijl voor hun peuter(s), zo melden BOinK en de Hogeschool van Amsterdam in een gezamenlijk persbericht. Het aanleren van een gezonde leefstijl op jonge leeftijd is belangrijk voor een goede ontwikkeling. Latere gewoonten worden namelijk voor een groot deel bepaald door opvoeding en ervaringen in de (jongste) kindertijd. Daarnaast zal een kind in zijn/haar volwassen leeftijd profiteren van deze gezonde keuzes.

Samenwerken met ouders

Het helpt kinderen als professionals in de kinderopvang en ouders samenwerken bij het stimuleren van gezonde gewoonten. De OKGEZOND-app is hierbij een praktisch hulpmiddel. Het bevat ouder-kindactiviteiten, animaties, informatie en tips over gezond eten, bewegen en slapen voor 2- tot 4-jarige kinderen.

De app is GRATIS te downloaden in de App Store (Apple) of de Google Play Store (Android).

Gezonde Kinderopvang

De app geeft daarnaast informatie over het landelijke programma Gezonde Kinderopvang. Dit programma ondersteunt de kinderopvang in het stimuleren van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen, onder andere door het opleiden van coaches Gezonde Kinderopvang. Lees hier meer over Gezonde Kinderopvang bij Kind & Co >>

Werkt jouw organisatie al met het programma Gezonde Kinderopvang? Dan past de app naadloos in het beleid en biedt het (nog meer) waardevolle tips en tricks voor je werk in de kinderopvang.

Bron: Kinderopvangtotaal.nl; Afbeelding: Image by gpointstudio on Freepik