![‘Echt niet ongewoon… bellen met de oudertelefoon’ ‘Echt niet ongewoon… bellen met de oudertelefoon’ ‘Echt niet ongewoon… bellen met de oudertelefoon’. Opvoeden anno 2023 kan uitdagend zijn. Daphne Deckers schreef al verschillende verhalen over het ouderschap en noemde dit niet voor niets “pedagoochelen’. Het ouderschap is immers lang niet altijd even makkelijk. Het opvoeden van kinderen kan behoorlijke uitdagingen met zich mee […]](https://www.bazz-en-diana.nl/wp-content/uploads/2023/03/7ab733d7-cc47-44c0-b0c5-d5a70ad94edd.jpeg)
‘Echt niet ongewoon… bellen met de oudertelefoon’
‘Echt niet ongewoon… bellen met de oudertelefoon’. Opvoeden anno 2023 kan uitdagend zijn. Daphne Deckers schreef al verschillende verhalen over het ouderschap en noemde dit niet voor niets “pedagoochelen’. Het ouderschap is immers lang niet altijd even makkelijk. Het opvoeden van kinderen kan behoorlijke uitdagingen met zich mee brengen, en voor ouders kan het prettig zijn om zo nu en dan hun hart écht te kunnen luchten.A ls opvoeder kun jij je kwetsbaar voelen. Het is immers niet niks, kinderen opvoeden en groot brengen. Om deze reden is de oudertelefoon in het leven geroepen.
De oudertelefoon is gratis, laagdrempelige en anonieme hulp voor ouders en opvoeders. Je kunt hiervoor terecht met al jouw vragen, zorgen en emoties omtrent het ouderschap en opvoeding.
We schreven eerder het volgende over de oudertelefoon.
Vrijwilligers oudertelefoon
De Oudertelefoon wordt beantwoord door een team van 25 getrainde vrijwilligers met een professionele achtergrond in de zorg, onderwijs of pedagogiek. Zij worden geworven, geselecteerd, getraind en aangestuurd door onze vrijwilligerscoördinatoren, die eveneens intervisie en doorontwikkeling faciliteren rondom onze gespreksmethodiek. De Oudertelefoon staat ouders te woord in het Nederlands, Engels, Turks en Berbers/Arabisch (Marokkaans). Op dit moment trainen we vrijwilligers in Oekraïens, Russisch, Irakees en Syrisch Arabisch. Hoe is De Oudertelefoon bereikbaar? De Oudertelefoon is iedere doordeweekse dag bereikbaar tussen 9.00-15.00 uur en ’s avonds tussen 20.00 en 22.00 uur. We werken met een 085-nummer, dat geen extra kosten met zich meebrengt, en chatten verloopt via de website, waar ook tips, oefeningen, veelgestelde vragen
Chatten in eigen taal
Ouders kunnen in plaats van bellen ook chatten met een vrijwilliger van De Oudertelefoon. Doordeweeks kan dat tussen 9.00 tot 15.00 uur en ’s avonds van 20.00 tot 22.00 uur. Dit kan in het Nederlands en Engels. Op dinsdagavond is het ook mogelijk om te chatten in het Turks (20.00 tot 22.00 uur) en op donderdagmiddag is het mogelijk om in Berbers/Arabisch te chatten tussen 12.00 en 15.00 uur. Ook is het mogelijk om op die tijden te bellen in de eigen taal.
Wat ouders zeggen
‘Ik ben zo opgelucht dat ik mijn verhaal kwijt kon’.
‘Ik heb nog nooit om hulp gevraagd, maar ik ben zo blij met dit gesprek. Ik kreeg het gevoel dat ik er helemaal mocht zijn en geen slechte ouder ben’.
‘Ik kan weer slapen, het komt wel goed’.
‘Wat een goede vragen stelt De Oudertelefoon’.
‘Ik weet nu dat ik duidelijker grenzen moet stellen’.
’Door het gesprek heb ik eindelijk weer wat helderheid in mijn hoofd’.
‘Doordat alles anoniem is, heb ik toch gewoon even gebeld’.
Bron: oudertelefoon.nl; Afbeelding:Image by Freepik