Marieke,

Ik ben Marieke Lakerveld, getrouwd met mijn held, Max en gediplomeerd gastouder bij Juffie Uil. Op de Sumatrastraat in Dordrecht verzorg ik kleinschalige, huiselijke opvang aan kinderen van 0 – 4 jaar. Juffie Uil gastouderopvang heeft als doel kinderen veel ruimte en een stimulerende omgeving aan te bieden. Respect voor mens, dier en plant en het bevorderen van de ontwikkeling van kinderen als aanvulling op de opvoeding in de thuissituatie.
Bij Juffie Uil gaan we eigenlijk een beetje terug naar de basis, hier zitten kinderen niet achter de televisie maar we gaan naar buiten. Lekker spelen en ravotten, hutten bouwen en we gaan biologisch tuinieren. Samen zaaien, planten, bemesten, en alles zien groeien. Wanneer het tijd is, oogsten we de lekkerste groenten en fruit voor tussendoor, bij de lunch of als avondeten. Tijdens de koude winterse dagen maken we zelf een lekker soepje voor bij de lunch, dat hebben de kinderen verdiend na dat harde werk. Bij Juffie Uil eten de kinderen gezonde voeding, dus geen snoep of frisdrank maar zo nu en dan wel een zelf gebakken koekje (zonder suiker). We lezen, zingen, dansen en knutselen met de seizoenen mee, maar er is ook genoeg speelgoed om mee te spelen voornamelijk van hout, en een grote woonkamer waar je ook lekker even je eigen ding kan doen, bijvoorbeeld een hut bouwen, winkeltje spelen, of gewoon een boekje lezen op de bank.
Moeder van Julia & Elias, 5 jaar ervaring als begeleider op zowel dagbesteding als in diverse woonvormen voor kinderen met een fysieke of mentale beperking, ruim 10 jaar oppaservaring.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht)