Deze week starten de Nationale Voorleesdagen. Deze week starten de nationale voorleesdagen van 20 januari tot en met 30 januari 2021. Het Prentenboek van het jaar is: ‘Coco kan het’. Traditiegetrouw leest prinses Laurentien voor, dit keer doet zij dat in het tv-programma ‘Zin in Zappelin’ op woensdagochtend 20 januari. Kom alvast in de stemming […]

Deze week starten de Nationale Voorleesdagen.

Deze week starten de nationale voorleesdagen van 20 januari tot en met 30 januari 2021. Het Prentenboek van het jaar is: ‘Coco kan het’. Traditiegetrouw leest prinses Laurentien voor, dit keer doet zij dat in het tv-programma ‘Zin in Zappelin’ op woensdagochtend 20 januari.

Kom alvast in de stemming en dans en zing mee met het vrolijke liedje ‘Coco kan het!’, speciaal geschreven voor De Nationale Voorleesdagen. Het liedje is geschreven en gecomponeerd door Thijs Borsten, gezongen door Gerson Main.
Het is nu te beluisteren via Spotify, Apple music, Deezer en YouTube Music.

Doe mee met de Nationale Voorleesdagen 2021, want als je niet naar buiten kan, haal je de wereld toch binnen?

Zoveel binnen blijven. Dat is even wennen. Juist in moeilijke tijden verlangen we naar verbinding met de wereld om ons heen, naar troost, naar ontspanning. Juist dan maken boeken het verschil. Even ontsnappen aan de werkelijkheid, of je verdiepen in de achtergronden van de actualiteit – je doet het met een boek. Dit is dé tijd om lekker met elkaar op de bank te kruipen of samen in de tuin een boek te lezen en te praten over deze boeken op een leuke manier! Tussen 20 en 30 januari 2021 vinden de Nationale voorleesdagen weer plaats. Bron: Kennisnetwerk Gastouderopvang.

Ondanks dat de Bibliotheken fysiek gesloten zijn, zijn er wel veel digitale mogelijkheden. Wij zetten graag op een rijtje welke mogelijkheden en activiteiten er te doen zijn:

  1. Laat opa’s en/of oma’s een leuk verhaal voorlezen. Dit kan zowel via Facetime of een filmpje dat eerder is opgenomen zodat kinderen zelf het moment kunnen uitkiezen wanneer zij dit filmpje willen kijken;
  2. Voorleesmoment uit Droomwensen. Laura Langens, de auteur van Droomwensen gaat voorlezen uit haar eigen boek; Online, maar wel interactief zodat elk kind, papa, mama, oma of opa mee kan doen. Het boek Droomwensen leert kinderen hoe ze dankbaar gebruik kunnen maken van de wet van de aantrekkingskracht. 
  3. Er zijn tal van digitale prentenboeken op internet te vinden;
  4. Neem ook eens een kijkje op de website van de Bibliotheek aan Zet.
  5. Hoe leuk is het om allerlei knutselactiviteiten te laten aansluiten op de voorleesboeken. Dan gaat het onderwerp nog net iets meer voor kinderen leven. Kijk hier voor leuke en gevarieerde knutseltips.
  6. Neem nog eens een kijkje op ons nieuwsbericht van de De Kinderboekenweek uit 2020.

Wij wensen iedereen heel veel plezier met de start van de Nationale Voorleesdagen 2021.

‘Lezen is denken met andermans hoofd in plaats van dat van jezelf’.

 

 

Opmerkingen (39)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.