De Week van de Opvoeding 2021 De Week van de Opvoeding 2021 vindt van maandag 4 oktober tot en met zondag 10 oktober plaats. Tijdens deze week worden er op tal van plekken (bibliotheek, school, kinderopvang)  leuke en inspirerende activiteiten georganiseerd. Opvoeden doe je nooit alleen. Tijdens de Week van de Opvoeding wordt hier elk […]

De Week van de Opvoeding 2021

De Week van de Opvoeding 2021 vindt van maandag 4 oktober tot en met zondag 10 oktober plaats. Tijdens deze week worden er op tal van plekken (bibliotheek, school, kinderopvang)  leuke en inspirerende activiteiten georganiseerd.

Opvoeden doe je nooit alleen. Tijdens de Week van de Opvoeding wordt hier elk jaar door het land heen aandacht aan besteed met diverse activiteiten en het delen van kennis.

De week is bedoeld voor alle opvoeders en jeugdprofessionals en staat in het teken van opvoeden. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk, maar soms best lastig. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.

Wissel van gedachten

Tijdens de Week van de Opvoeding 2021 kun je van gedachten wisselen met andere ouders of professionals. Ook kun je dan vragen stellen over de opvoeding. Of informatie ophalen over speciale thema’s. Volg bijvoorbeeld een van de (online) workshops of bezoek een leuke activiteit samen met je kind(eren). Lees hier meer over het programma, bekijk het complete overzicht en de meest actuele informatie.

Wat is goede opvoeding?

Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? De Week van de Opvoeding vindt ieder jaar plaats om ouders te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan en hun eigen omgeving te betrekken. Zo voelen zij zich eerder gesteund en krijgen zij het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Denk aan steun van buren, vrienden, de school en lokale opvoedprofessionals zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Nog een leuk filmpje uit de oude doos (2011) over de week van de opvoeding in Dordrecht:

Door en voor wie?

De Week van de Opvoeding is van en voor iedereen die zich bezighoudt met opvoeden. Iedereen kan meedoen door een activiteit te organiseren of een activiteit te bezoeken.

Aan de hand van een gezamenlijk gekozen thema coördineert het NJi de Week van de Opvoeding. Het NJi zorgt voor promotiemateriaal dat tijdens de Week gebruikt kan worden. Activiteiten tijdens de Week worden onder andere georganiseerd door:

 • ouders
 • kinderen en jongeren
 • scholen
 • kinderopvang
 • Centra voor Jeugd en Gezin
 • bibliotheken
 • sport-, cultuur- en welzijnsverenigingen
 • buurthuizen
 • speeltuinen
 • jeugdzorginstellingen
 • gemeenten

Voor de vorm van activiteiten is alles mogelijk: een voorleeswedstrijd, een opvoedspel, een workshop filosoferen met je kind of een lezing over positief opvoeden.

Klik hier voor de week van de opvoeding 2021.

De Gemeente Dordrecht organiseert ook tal van leuke en inspirerende activiteiten rondom het thema. Voor meer informatie over de Week van de Opvoeding 2021 verwijzen we jullie door naar de site van het Nederlands Jeugd Instituut.
Bron: NJI & Gemeente Dordrecht.nl