De tulp en de narcis en de hyacint, de lente begint. Ondanks de sneeuwvlokken die we, als 1 aprilgrapje, bezorgd kregen is het toch echt lente. En ook pasen staat alweer om de hoek. Dit heerlijke seizoen geeft ons, als gastouders, een hoop leuke ideeën om met de gastkindjes te kunnen doen. En uiteraard kunnen […]

De tulp en de narcis en de hyacint, de lente begint.

Ondanks de sneeuwvlokken die we, als 1 aprilgrapje, bezorgd kregen is het toch echt lente. En ook pasen staat alweer om de hoek. Dit heerlijke seizoen geeft ons, als gastouders, een hoop leuke ideeën om met de gastkindjes te kunnen doen. En uiteraard kunnen we ook nog weer vaker en langer naar buiten als de zon weer lekker schijnt. Wij willen jullie graag wat inspiratie geven voor leuke paas- en lenteactiviteiten, muziek en voorleesverhalen.

Lekker zingen en dansen maakt iedereen vrolijk, de zon helpt daar natuurlijk ook bij. Wij hebben een leuke lente/zomer muzieklijst samengesteld met gezellige kinderliedjes over dit thema. Deze vind je hier op ons spotifykanaal.

Knutselen is altijd leuk om te doen met de gastkindjes. Knutseltips vind je hier op ons pinterestbord. Wij zijn erg benieuwd wat jullie gaan maken!

In de lente is het ook tijd voor jonge dieren. Het oefenen met de namen van de dieren en hoe hun baby’s heten is altijd een populair thema in de lente. Ook de cyclus van rups naar vlinder en van kikkerdril naar kikker is erg interessant om te bestuderen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld wat kikkerdril vangen en in een aquarium doen om de hele cyclus te kunnen volgen. Tips hierover vind je hier.

Boekjes lezen is altijd een fijn rustmoment op de dag. Hierbij wat boekentips met het thema lente:

  • Marjet Huiberts – We hebben er een geitje bij
  • R.S. Berner – Leve de lente! kijk- en zoekboek
  • Julia Rawlinson – Vosje in de lente
  • Jet boeke – Dikkie dik: Lentekriebels
  • Carry Slee – met zonder jas
  • J. Lambert – Snuffel en de bloem
  • Eric Carle – Een zaadje in de wind
  • Eric Carle Rupsje nooitgenoeg

Vorig jaar gaven we ook leuke tips voor activiteiten. Deze vind je hier.

We wensen jullie heel veel plezier! Laat ons vooral weten wat jullie allemaal gedaan hebben met het thema lente. Dit kan bijvoorbeeld op onze besloten facebookgroep voor gastouders. Wil je daar ook bij, neem dan contact op met je bemiddelingsmedewerker, zij kan je hieraan toevoegen.