De oudertelefoon De oudertelefoon. Eerlijk zijn over het ouderschap. Ga er maar aan staan. Durven we dat wel? Even ongegeneerd van je af praten, je hart luchten, misschien wel flink klagen, delen dat je het moeilijk hebt of ergens niet uit komt wat betreft de opvoeding van je kinderen. Het kan nu (anoniem) via De […]

De oudertelefoon

De oudertelefoon. Eerlijk zijn over het ouderschap. Ga er maar aan staan. Durven we dat wel? Even ongegeneerd van je af praten, je hart luchten, misschien wel flink klagen, delen dat je het moeilijk hebt of ergens niet uit komt wat betreft de opvoeding van je kinderen. Het kan nu (anoniem) via De Oudertelefoon.

Daphne Deckers schreef al verschillende verhalen over het ouderschap en noemde dit niet voor niets “pedagoochelen’. Het ouderschap is immers lang niet altijd even makkelijk. Het opvoeden van kinderen kan behoorlijke uitdagingen met zich mee brengen, en voor ouders kan het prettig zijn om zo nu en dan hun hart écht te kunnen luchten.

De Oudertelefoon

De Oudertelefoon is een nieuw initiatief om een luisterend oor aan ouders te bieden. De Oudertelefoon is een anonieme hulplijn, die ouders kunnen raadplegen wanneer het hen even te veel wordt. En dat gebeurt niet alleen in het Nederlands; ook ouders met Turks, Berbers en Arabisch als eerste taal kunnen daar terecht. Het is vergelijkbaar met De Kindertelefoon, maar dan voor ouders.

Chatten in eigen taal

Ouders kunnen in plaats van bellen ook chatten met een vrijwilliger van De Oudertelefoon. Doordeweeks kan dat tussen 9.00 tot 15.00 uur en ’s avonds van 20.00 tot 22.00 uur. Dit kan in het Nederlands en Engels. Op dinsdagavond is het ook mogelijk om te chatten in het Turks (20.00 tot 22.00 uur) en op donderdagmiddag is het mogelijk om in Berbers/Arabisch te chatten tussen 12.00 en 15.00 uur. Ook is het mogelijk om op die tijden te bellen in de eigen taal.

​‘We willen alle ouders en opvoeders in Nederland laten weten dat we bestaan. Zodat ze van onze diensten gebruik kunnen maken wanneer daar behoefte aan is, maar ook om ze gewoon te laten weten dat ze niet de enigen zijn bij wie het soms even allemaal te veel wordt’, laat de organisatie weten op de website.

Klik hier voor meer informatie over de oudertelefoon.

Posters

Om zoveel mogelijk ouders te bereiken zijn er posters en flyers van De Oudertelefoon beschikbaar, die bijvoorbeeld op de kinderopvang opgehangen kunnen worden of aan ouders kunnen worden meegegeven. De posters en flyers zijn gratis te bestellen, klik hier.

Bron: Kinderopvangtotaal.nl; Afbeelding:Vintage telephone photo created by freepik – www.freepik.com