Dé oplossing voor thuiswerken met kinderen In het COVID-19 tijdperk wordt het thuiswerken geadviseerd. De meeste ouders geven hier dan ook gehoor aan en werken vanuit huis zodat zorg en werk gecombineerd worden. Dit lijkt ideaal maar is dit in de praktijk ook? Nu kinderen, bij een besmetting op school, allemaal in thuisquarantaine moeten, zijn […]

Dé oplossing voor thuiswerken met kinderen

In het COVID-19 tijdperk wordt het thuiswerken geadviseerd. De meeste ouders geven hier dan ook gehoor aan en werken vanuit huis zodat zorg en werk gecombineerd worden. Dit lijkt ideaal maar is dit in de praktijk ook?

Nu kinderen, bij een besmetting op school, allemaal in thuisquarantaine moeten, zijn kinderen nog vaker thuis. Dit zorgt voor de nodige uitdagingen thuis. Want hoe combineer je de zorg voor je kind en het werk? Veel ouders zullen dit dan ook herkennen: al die ballen die hoog gehouden moeten worden en het gevoel altijd ergens tekort te schieten (aandacht kind/werk).

De uitdagingen van het thuiswerken:

  • In een conference-call/teammeeting met huilende kinderen om je heen;
  • Kinderen die met een mooie en zonnige dag graag even naar buiten willen, maar het werk laat dit niet toe;
  • Je kind heeft hulp nodig bij het rekenwerk alleen moet jij een belangrijke vergadering in;
  • Het schuldgevoel dat je hebt als je met je kinderen bezig bent en je niet met je werk en vice versa.
  • Het ontbreekt je aan ‘Me-time’ terwijl je daar zo’n behoefte aan hebt;
  • Het huishouden, de kinderen, het werk, je partner… Het is zoveel om allemaal evenredige aandacht te geven.
  • De jongste kinderen hebben nog veel begeleiding nodig bij het digitaal onderwijs.

Gastouderbureau BAZZ & Diana heeft dé oplossing voor thuiswerken met kinderen. Wij hebben lieve en ondernemende gastouders en oppassers die de opvang en verzorging van jouw kinderen graag even (een paar uren, dagdeel, dagen) uit handen nemen. Zodat jij jouw handen even vrij hebt, terwijl jouw kinderen in goede handen zijn. Dan bieden wij uitkomst. Wij kijken samen met jou naar de mogelijkheden en zoeken naar een passende oplossing die aansluit bij jouw wensen en gezin.

Lees ook eens de 10 redenen om voor een gastouder te kiezen.

Wij hebben ook gastouders, de zogeheten Nanny’s die de opvang graag bij jou thuis verzorgen. Het verrichten van licht huishoudelijke taken behoort bij deze vorm ook tot de mogelijkheden. Zo kun jij je kostbare aandacht besteden aan de zaken die er echt toe doen in het leven; jouw gezin.

Wij bieden dus dé oplossing voor thuiswerken met kinderen.