Er is een gratis App Meldcode Kindermishandeling. Gastouderbureau BAZZ & Diana beveelt deze app dan ook aan. Jaarlijks krijgen ongeveer 120.000 kinderen te maken met Kindermishandeling en/of huiselijk geweld. De kinderopvang is een belangrijke plek om het vermoeden van kindermishandeling te signaleren. Een gastouder kan de eerste aanleiding zijn tot de gewenste hulp voor een […]

Er is een gratis App Meldcode Kindermishandeling. Gastouderbureau BAZZ & Diana beveelt deze app dan ook aan.

Jaarlijks krijgen ongeveer 120.000 kinderen te maken met Kindermishandeling en/of huiselijk geweld. De kinderopvang is een belangrijke plek om het vermoeden van kindermishandeling te signaleren. Een gastouder kan de eerste aanleiding zijn tot de gewenste hulp voor een kind.

Om deze reden is het belangrijk dat een gastouder weet waar zij op moet letten en hoe zij moet handelen. Al onze medewerkers en gastouders zijn bekend met de nieuwste versie van de Meldcode Kindermishandeling 2019.  Deze app is aanvullend en vormt een goed hulpmiddel om de juiste stappen te doorlopen. Dit is een gemakkelijke en laagdrempelige manier om de kennis te vergroten en up to date te houden en mogelijk het verschil te maken voor een kind.

Download de App meldcode Kinderopvang uit de Appstore en Playstore.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.