De Lente is in aantocht! Op 20 maart 2021 is het officieel lente. Wij zijn erg blij dat de Lente in aantocht is. In dit COVID-tijdperk zijn we vrij beperkt qua het ondernemen van activiteiten, maar met de komst van de Lente worden de dagen langer en worden we vaker getrakteerd op een flinke dosis […]

De Lente is in aantocht!

Op 20 maart 2021 is het officieel lente. Wij zijn erg blij dat de Lente in aantocht is. In dit COVID-tijdperk zijn we vrij beperkt qua het ondernemen van activiteiten, maar met de komst van de Lente worden de dagen langer en worden we vaker getrakteerd op een flinke dosis zonneschijn. De omgeving wordt weer groener, de lammetjes worden geboren, de temperatuur stijgt en met de lente op komst ruikt het buiten heerlijk. Dat biedt mogelijkheden voor het doen van tal van leuke (buiten)activiteiten. Leuk voor de kinderen en voor de volwassenen. De Lente is in aantocht!

Wij hebben de leukste activiteiten voor jullie op papier gezet. De Lente is in aantocht!

 • Picknicken. dit hoeft helemaal niet ver weg te zijn. De achtertuin leent zich hier vaak ook goed voor. Neem een kleedje mee, drinken en een grote tas of mand met lekkere dingen en vraag tussendoor aan de kinderen wat ze allemaal zien of horen;
 • Moestuin en/of zaadjes planten. Niets is zo leuk om kinderen te betrekken bij alles wat leeft en groeit. Kinderen raken vaak gefascineerd door het feit dat zij zelf hebben geholpen bij het ontstaan van dingen. Dus koop wat zaadjes en plant dit met jouw (gast)kinderen.
 • Buitenspeeltuin of openbaar park bezoeken. Niets is zo vermakelijk voor kinderen als een grote speeltuin waar ze van de grote glijbaan af kunnen glijden. Een van de openbare parken bezoeken is natuurlijk ook heel leuk en leerzaam. Er zijn parken waar ook allerlei dieren rondlopen. Het Weizigtpark in Dordrecht heeft een park, kinderboerderij maar ook een duurzaamheids- centrum voor kinderen. Dit park biedt dan ook heel veel mogelijkheden voor kinderen.
 • Fietsen. Een stukje fietsen en ergens een ijsje eten. Natuurlijk hangt dit samen met de leeftijd van de kinderen. De kinderen vinden het vaak al heel leuk als zij om zich heen kunnen kijken en verwonderen zich over alles dat zij zien. Dus kinderen in de bakfiets en trappen maar.
 • Bloemenketting maken. Met de komst van de lente zijn er ook weer overal bloemen te vinden. Leuk om bloemen te plukken en een ketting te maken.
 • Stenen/keien verven. Het is leuk om samen met de kinderen stenen te zoeken en deze vervolgens te schilderen. Van een steen kun je allerlei mooie figuren maken. Een steen kan veranderen in een lieveheersbeestje of in een mooie bloem. Spring is in the air.
 • Project: Thema aan de waterkant. Tijdens de lente gebeurt er enorm veel in de vijver/sloot. Allerlei leuke en leerzame activiteiten sluiten aan bij dit thema. 

 


Met de Lente in aantocht is zingen ook leuk om te doen.

We hebben nog meer leuke ideeen nu de Lente in aantocht is. Er is een leuke Pinterestpagina met allerlei activiteiten speciaal voor gastouders.

Maak met jouw (gast)kinderen een leuke lente Bucketlist. Wat willen jullie deze lente allemaal gaan doen: lammetjes kijken, lentekoekjes bakken, picknicken, liedjes zingen, dansen in de regen. etc.

Het thema Lente biedt allerlei leuke activiteiten en mogelijkheden om met kinderen te doen! Wij wensen iedereen dan ook een afwisselend, leuk en zonnig seizoen toe want de Lente is in aantocht!

Opmerkingen (4)

 • gate
  gate

  Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.

 • gate io
  gate io

  I am sorting out relevant information about gate io recently, and I saw your article, and your creative ideas are of great help to me. However, I have doubts about some creative issues, can you answer them for me? I will continue to pay attention to your reply. Thanks.

 • gate io
  gate io

  Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

 • Otwórz konto na Binance
  Otwórz konto na Binance

  Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.