De Belastingdienst-App voor wijzigingen van uw kinderopvangtoeslag. Ouders kunnen vanaf donderdag 2 juli via een app van Belastingdienst/Toeslagen de gegevens over hun kinderopvangtoeslag gemakkelijker bijhouden en wijzigen. Gebruikers van de app krijgen een melding als gegevens mogelijk niet meer actueel zijn, met daarbij de vraag deze aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer uw uren niet meer […]

De Belastingdienst-App voor wijzigingen van uw kinderopvangtoeslag.

Ouders kunnen vanaf donderdag 2 juli via een app van Belastingdienst/Toeslagen de gegevens over hun kinderopvangtoeslag gemakkelijker bijhouden en wijzigen. Gebruikers van de app krijgen een melding als gegevens mogelijk niet meer actueel zijn, met daarbij de vraag deze aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer uw uren niet meer kloppen of het uurtarief gewijzigd is. Zo helpt de Belastingdienst/Toeslagen ouders bij het voorkomen dat zij achteraf kinderopvangtoeslag moeten terugbetalen. Ook wordt zo voorkomen dat u minder kinderopvangtoeslag ontvangt dan waar u recht op heeft.

BOinK is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze app.

Let op: De app is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van de Belastingdienst/Toeslagen. Meer uitgebreide handelingen blijven via de website www.toeslagen.nl lopen. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Via de app kunt u eenvoudig informatie doorgeven die van invloed is op de hoogte van uw kinderopvangtoeslag. De app is daarom bedoeld voor veelvoorkomende wijzigingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een wijziging van uw inkomen of het aantal uren dat uw kind(eren) naar de opvang gaan. De mogelijkheden van de app worden geleidelijk uitgebouwd in de komende periode.

De app Kinderopvangtoeslag is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, BOinK en andere branche- en belangenorganisaties in de kinderopvang.

De app is zowel beschikbaar voor apple/ios als voor android toestellen.

 

Opmerkingen (29)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.