Het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat het nieuwe coronavirus inmiddels ook Nederland heeft bereikt. Het Coronavirus roept vragen op bij ouders en gastouders. Gastouderbureau BAZZ volgt de richtlijnen van het RIVM aan en volgt de landelijke ontwikkeling op de voet. Een aantal tips om het risico op besmetting te minimaliseren en verspreiding te […]

Het zal u waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat het nieuwe coronavirus inmiddels ook Nederland heeft bereikt. Het Coronavirus roept vragen op bij ouders en gastouders. Gastouderbureau BAZZ volgt de richtlijnen van het RIVM aan en volgt de landelijke ontwikkeling op de voet.

Een aantal tips om het risico op besmetting te minimaliseren en verspreiding te voorkomen:

  • Was je handen en dat van de gastkinderen regelmatig;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.

Deze maatregelen gelden overigens voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken.

Hoe herken je symptomen van het nieuwe coronavirus:

  • Koorts
  • Luchtwegverschijnselen (hoesten, kortademigheid en longontsteking)

Een kind kan echter ook een gewone griep of verkoudheid hebben. Raadpleeg bij een vermoeden van het nieuwe coronavirus de huisarts of de GGD.

Gastouderbureau BAZZ & Diana doet daarnaast een beroep op de verantwoordelijkheid van vraag- en gastouders wanneer men twijfelt aan de gezondheidssituatie van het (gast)kind. Als een gastkind verschijnselen vertoont die bij het ziektebeeld van het virus hoort, verzoekt Gastouderbureau BAZZ & Diana  het zekere voor het onzekere te nemen, contact met de huisarts op te nemen en het (gast)kind thuis te houden.

Voor actuele informatie verwijzen wij iedereen door naar de site van het RIVM. https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

 

1 reactie

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.