Inmiddels gaan de meeste kinderen weer gewoon naar school en naar de opvang. Hier zijn we dan ook erg blij mee. Op dit moment zijn er nog wel wat onduidelijkheden omtrent de opvang van kinderen met bijvoorbeeld een snotneus. Wanneer kan een kind wel naar de opvang worden gebracht en wanneer niet? Een kind dat […]

Inmiddels gaan de meeste kinderen weer gewoon naar school en naar de opvang. Hier zijn we dan ook erg blij mee.

Op dit moment zijn er nog wel wat onduidelijkheden omtrent de opvang van kinderen met bijvoorbeeld een snotneus. Wanneer kan een kind wel naar de opvang worden gebracht en wanneer niet? Een kind dat een snotneus heeft, hoeft verder immers niet ziek te zijn. Belangrijk om te weten is of ouders uit het gezin ziek zijn. Indien dit niet het geval is en het kind daarnaast geen andere verschijnselen heeft, mag het kind gewoon gebracht worden.

Daarnaast is duidelijk geworden dat kinderen het coronavirus niet overbrengen maar dat zij het eventueel wel kunnen krijgen van volwassenen.

‘Kinderen spelen geen belangrijke rol bij de verspreiding van het coronavirus. Dat blijkt uit definitieve onderzoeksresultaten van het gezinsonderzoek van het RIVM. Het virus wordt vooral verspreid tussen volwassenen met dezelfde leeftijd. Kinderen kunnen wel besmet raken, maar dragen het virus over het algemeen niet snel over’ (Bron: RTL Nieuws).

Een kind mag niet naar de gastouder bij de volgende verschijnselen en conform de richtlijnen van het RIVM:

‘Iedereen met verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en/of (licht) hoesten, en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak en/of benauwdheid en/of verhoging of koorts boven de 38 graden moet thuisblijven en getest worden. Dat geldt ook voor kinderen’.

Een kind mag wel naar de gastouder:

  • Bij een snotneus waarbij er verder geen andere verkoudheidsklachten zijn en ouders geen ziekteverschijnselen hebben;
  • Bij bekende chronische milde luchtwegklachten.

​Wij hopen jullie hiermee iets meer duidelijkheid te hebben verschaft.

Opmerkingen (3)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.