Corona: Kabinet wil sluiting kinderopvang voorkomen Corona: Kabinet wil afsluiting kinderopvang voorkomen. Het kabinet wil ‘te allen tijde’ voorkomen dat scholen en kinderdagverblijven dicht moeten als het coronavirus opnieuw oplaait. Het kabinet ziet gelukkig in dat de gevolgen van een sluiting te groot zijn. ‘Onder meer voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren’, aldus minister […]

Corona: Kabinet wil sluiting kinderopvang voorkomen

Corona: Kabinet wil afsluiting kinderopvang voorkomen. Het kabinet wil ‘te allen tijde’ voorkomen dat scholen en kinderdagverblijven dicht moeten als het coronavirus opnieuw oplaait. Het kabinet ziet gelukkig in dat de gevolgen van een sluiting te groot zijn. ‘Onder meer voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren’, aldus minister Ernst Kuipers.

Lees hier ook het artikel de impact van de Corona-maatregelen op het welbevinden van kinderen.

Sluiting komt volgens de minister pas in beeld als mogelijke maatregel als we te maken hebben met een virus(variant) waarbij scholieren, studenten en personeel in de scholen en onderwijsinstellingen direct gevaar lopen.

Langetermijnstrategie corona

Het kabinet heeft een nieuwe langetermijnstrategie ontwikkeld in de strijd tegen de pandemie. De samenleving zo open en veilig als mogelijk houden: dat is het uitgangspunt. Om hiervoor te zorgen heeft het kabinet een basisparaatheid voor vaccineren, monitoren, testen en traceren, en wordt een juridisch instrumentarium voorbereid om maatregelen te kunnen treffen als dat nodig is.

Ondanks dat alle maatregelen omtrent Corona zijn komen te vervallen, betekent niet dat Corona op vakantie is…:) Bij een mogelijke besmetting adviseren wij aan om de beslisboom op te volgen. Klik hier voor de meest actuele beslisboom.

Daarnaast komt er onder meer een Maatschappelijk Impact Team dat adviseert over de sociale, maatschappelijke en economische impact van coronamaatregelen. Jolande Sap wordt kwartiermaker en beoogd voorzitter van dit Maatschappelijk Impact Team.

Sluitingen

Eind 2020 en begin 2021 waren veel basisscholen, middelbare scholen en universiteiten dicht om besmettingen te voorkomen. De afgelopen kerstvakantie in december 2021 duurde om diezelfde reden een week langer. Ouders moesten toen acuut vervangende opvang regelen – bijvoorbeeld door opa’s en oma’s – of verlof opnemen.

Wij zijn blij met: Corona: Kabinet wil afsluiting kinderopvang ‘te allen tijde’ voorkomen. We hopen dat ze zich hieraan zullen houden.

Bron: Kinderopvangtotaal.nl; Afbeelding:Black boy photo created by karlyukav – www.freepik.com