Campagne Kinderopvangtoeslag: veranderingen tijdig doorgeven. De scholen in Nederland zijn alweer een tijdje begonnen. Voor ouders is dit één van de momenten in het jaar om hun gegevens voor de kinderopvangtoeslag te checken en te wijzigen via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Want veranderingen in de situatie van de ouders hebben invloed op de […]

Campagne Kinderopvangtoeslag: veranderingen tijdig doorgeven. De scholen in Nederland zijn alweer een tijdje begonnen. Voor ouders is dit één van de momenten in het jaar om hun gegevens voor de kinderopvangtoeslag te checken en te wijzigen via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Want veranderingen in de situatie van de ouders hebben invloed op de hoogte van de maandelijkse toeslag. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in het aantal opvanguren of het inkomen.

In Nederland krijgen ongeveer 650.000 huishoudens kinderopvangtoeslag. Het bedrag dat ouders maandelijks ontvangen, is een voorschot en hangt af van de situatie van de ouder(s). Wanneer hierin iets verandert, kan dat invloed hebben op de hoogte van de toeslag.

Ouders met jonge kinderen hebben een druk leven waarin regelmatig iets verandert. U krijgt bijvoorbeeld een nieuwe baan, gaat meer of minder werken, krijgt een salarisverhoging, mogelijk heeft u in sommige periodes meer of minder opvang nodig of u zet de kinderopvang misschien helemaal stop. Wanneer ouders veranderingen niet doorgeven aan Belastingdienst/Toeslagen, ontvangen zij maandelijks te veel of te weinig kinderopvangtoeslag. Omdat na afloop van het jaar wordt berekend op hoeveel toeslag de ouder daadwerkelijk recht had, kan dit bedrag oplopen. In 2018 ontvingen 255.144 ouders te weinig toeslag en kregen later nog extra kinderopvangtoeslag betaald. 128.570 ouders ontvingen te veel en moesten een deel terugbetalen. Bij 224.604 ouders was het verschil tussen het gekregen voorschot en waar ze daadwerkelijk recht op hadden nihil; zij ontvingen het juiste bedrag.

De Belastingdienst heeft een app ontwikkeld om de wijzigingen kinderopvangtoeslag eenvoudig up to date te houden. Gebruikers van de app krijgen een melding als de gegevens mogelijk niet meer actueel zijn, met de vraag deze aan te passen.

Campagne Kinderopvangtoeslag: veranderingen tijdig doorgeven.

De Belastingdienst heeft een app ontwikkeld om de wijzigingen kinderopvangtoeslag eenvoudig up to date te houden. Gebruikers van de app krijgen een melding als de gegevens mogelijk niet meer actueel zijn, met de vraag deze aan te passen.

Voor meer informatie klik hier

Dus wees de belastingdienst voor en geef tijdig uw wijzigingen door.

Opmerkingen (2)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.