Beslisboom: dit zijn de richtlijnen rondom corona in de kinderopvang Beslisboom: dit zijn de richtlijnen rondom corona in de kinderopvang. Al een tijdje blijft corona op de achtergrond en daar zijn we blij mee. Er gelden geen coronamaatregelen meer, ook niet voor de kinderopvang. Wel worden er nog adviezen gehanteerd om de verspreiding van corona […]

Beslisboom: dit zijn de richtlijnen rondom corona in de kinderopvang

Beslisboom: dit zijn de richtlijnen rondom corona in de kinderopvang. Al een tijdje blijft corona op de achtergrond en daar zijn we blij mee. Er gelden geen coronamaatregelen meer, ook niet voor de kinderopvang. Wel worden er nog adviezen gehanteerd om de verspreiding van corona te voorkomen en te beperken. Deze adviezen staan in de meest recente versie van de beslisboom.

Omdat BOinK met regelmaat vragen krijgt over welke adviezen rondom corona er gelden voor de kinderopvang, brengt de belangenvereniging voor ouders de meest actuele beslisboom onder de aandacht. De beslisboom is gemaakt in samenwerking met AJN Jeugdartsen en het RIVM. In deze versie (12 december 2022) staan geen inhoudelijke wijzigingen, alleen een duidelijkere weergave van de bestaande richtlijnen rondom corona in de kinderopvang.

Beslisboom

De beslisboom is een vragenschema waarmee men kan bepalen of een kind naar de kinderopvang (en eventueel de basisschool) kan. In de beslisboom staat ook informatie over hoe lang een kind eventueel thuis moet blijven/in quarantaine moet. De beslisboom is een leidraad voor ouders, gastouders en medewerkers in de kinderopvang en het basisonderwijs.

Richtlijnen overheid

De richtlijnen zoals deze zijn opgenomen in de beslisboom, zijn dezelfde richtlijnen als die op de website van de Rijksoverheid staan. De richtlijnen worden in de beslisboom alleen anders in beeld gebracht om makkelijker te kunnen bepalen wanneer een kind wel en niet naar de opvang (of naar school) mag, maar verschillen op inhoud níet van de richtlijnen zoals ze op de website van het RIVM en de Rijksoverheid staan.

Compensatie ouders

Er zijn verschillende corona-gerelateerde situaties waarin een kind niet naar de kinderopvang kan of mag. Hoe zit het dan met de betaling en de kinderopvangtoeslag? BOinK geeft daarover meer informatie op de website.

Bron: Kinderopvangtotaal.nl; Afbeelding: Image by azerbaijan_stockers on Freepik