Belangrijke update 18/9 voor de Gastouderopvang: Er is een versoepeling doorgevoerd in de regels voor gastouders. Wanneer een huisgenoot van de gastouder verkoudheidsklachten heeft, maar niet in contact komt met ouders of kinderen die worden opgevangen door de gastouder, mag de gastouder opvang blijven bieden.  Naar aanleiding van de landelijke richtlijnen per 2 september is […]

Belangrijke update 18/9 voor de Gastouderopvang: Er is een versoepeling doorgevoerd in de regels voor gastouders. Wanneer een huisgenoot van de gastouder verkoudheidsklachten heeft, maar niet in contact komt met ouders of kinderen die worden opgevangen door de gastouder, mag de gastouder opvang blijven bieden. 

Naar aanleiding van de landelijke richtlijnen per 2 september is het protocol kinderopvang aangepast. Een aantal regels zijn gewijzigd, met name rondom het quarantainebeleid voor kinderen. Bekijk hieronder de wijzigingen op een rij.

  • Het quarantainebeleid voor kinderen die terugkomen uit een land met een oranje/rood reisadvies is aangepast. De nieuwe richtlijn is dat alle kinderen tot en met 12 jaar wel naar kinderopvang en school mogen.
  • Vanwege vragen die spelen in de media over ventilatie van met name scholen, is er een verwijzing opgenomen naar de al bestaande RIVM-richtlijn Binnen- en buitenmilieu voor de kinderopvang. Hierin staan o.a. adviezen over luchten en ventileren.
  • Er zijn wat tekstuele wijzigingen doorgevoerd, zoals:
    • De formuleringen over de regels ten aanzien van het thuis blijven wanneer een huisgenoot klachten heeft zijn aangescherpt, waaronder de verduidelijking dat een kind of personeelslid pas thuis hoeft te blijven als de huisgenoot “koorts (38°C of hoger) en/of benauwdheidsklachten” heeft. Als de huisgenoot alleen verkouden, geldt dit niet.
  • Ter volledigheid wordt in het protocol genoemd dat ouders, die vanwege klachten die passen bij het coronavirus en het wachten op de testuitslag thuis moeten blijven, hun kinderen niet zelf mogen brengen of halen.
  • Daarnaast is de beslisboom niet meer onderverdeeld in leeftijdscategorieën, maar is dit gelijk getrokken en geldt per direct voor alle kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Kijk voor meer informatie hier.

Bron: www.veranderingenkinderopvang.nl

Opmerkingen (4)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.