Basisscholen en kinderopvang weer open! Wij zijn verheugd om jullie te kunnen meedelen dat de basisscholen en kinderopvang vanaf maandag 8 februari weer opengaan. Dit heeft minister Slob van Onderwijs namens het kabinet bekendgemaakt. “Uit onderzoeken blijkt dat kinderen toch veel minder bijdragen aan de verspreiding van het virus, dat geldt ook voor de Britse […]

Basisscholen en kinderopvang weer open!

Wij zijn verheugd om jullie te kunnen meedelen dat de basisscholen en kinderopvang vanaf maandag 8 februari weer opengaan. Dit heeft minister Slob van Onderwijs namens het kabinet bekendgemaakt. “Uit onderzoeken blijkt dat kinderen toch veel minder bijdragen aan de verspreiding van het virus, dat geldt ook voor de Britse variant”, aldus minister Arie Slob in het AD.

Het OMT adviseert om de verspreidingsrisico’s op scholen en kinderdagopvang wel verder te beperken. Het RIVM heeft voorstellen gedaan hoe de dagopvang en de scholen hiermee om kunnen gaan. Op basis van die voorstellen komt het kabinet, in overleg met de onderwijs- en Kinderopvangpartners, op zeer korte termijn met aangepaste richtlijnen. Bij klachten moeten kinderen naar huis* en als een kind positief is getest gaat de hele klas of groep in quarantaine. De onderwijsbonden zijn echter kritisch over de uitwerking.

De Gastouderopvang was al open met (dringend) advies om alleen gebruik te maken van de gastouder wanneer 1 van de ouders een cruciaal beroep heeft. Vanaf 8 februari is de gastouderopvang weer, net als kinderdagopvang, volledig open.
Buitenschoolse opvang (BSO in Kinderopvanginstellingen) blijft nog even gesloten, omdat bij het openen van de BSO verschillende kinderen van verschillende scholen bij elkaar komen, hetgeen tot extra besmettingen zou leiden.

De middelbare scholen blijven ook gesloten, behalve voor de eindexamenklassen. Dinsdag geven premier Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid weer een persconferentie. Andere openstellingen liggen volgens waarnemers op het Binnenhof dan niet voor de hand.

Om besmettingen snel op te sporen en om klassen minder vaak naar huis te sturen, wil minister Slob op zeer korte termijn starten met proeven om Basisschooldocenten gebruik te laten maken van sneltesten. Bezien wordt hoe de kinderopvang hierbij wordt betrokken.

Medewerkers van de kinderopvang kunnen op korte termijn met prioriteit getest worden. Dat was al, en blijft zo voor medewerkers in het onderwijs.

Op dinsdag 2 februari zal er een nieuwe Persconferentie plaatsvinden en zullen wij verder worden geïnformeerd.

Wij zijn als Gastouderbureau enorm blij met deze versoepeling. Doordat de basisscholen en de kinderopvang weer opengaan kunnen de ouders zich weer op hun werkzaamheden kunnen richten.

Wij wensen alle kinderen heel veel plezier toe!

Bovenstaande tekst is tot stand gekomen door KennisnetwerkGastouderopvang, BOink en Kinderopvangtotaal.nl. 

Opmerkingen (4)

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd.