10 redenen om juist nu gastouder te worden 10 redenen om nu gastouder te worden. Wij hebben voor jullie de 10 redenen op papier gezet om als gastouder aan de slag te gaan. Lees je mee… Reden 1 ‘Working nine to five…’ Dolly Parton zong het al: ‘Working nine te five’… (knipoog). Wij richten onze […]

10 redenen om juist nu gastouder te worden

10 redenen om nu gastouder te worden. Wij hebben voor jullie de 10 redenen op papier gezet om als gastouder aan de slag te gaan. Lees je mee…

Reden 1 ‘Working nine to five…’

Dolly Parton zong het al: ‘Working nine te five’… (knipoog). Wij richten onze dagen zelf in. Als gastouder heb je een dynamische baan en bepaal jij je eigen tijden. Sommige mensen gruwelen bij de gedachten aan een kantoorbaan en de bijbehorende tijden. Als gastouder heb jij de luxe om jouw werkdagen en werktijden zelf in te delen. Dus werk je liever drie dagen per week of vind je het ook leuk om in de weekenden te werken? Dit beslis jij dus volledig zelf.

Reden 2 ‘Yes, je hebt een eigen mini-crèche’.

Yes, je hebt je eigen mini-crèche. Je hebt jouw eigen mini kinderdagverblijf en richt die in op jouw manier. Baas boven baas dus. Jij bent de leidster de een waardevolle bijdrage levert aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Doordat je relatief weinig kinderen tegelijk opvangt, heb je veel zicht op hun ontwikkeling en kun jij hun ontwikkeling al met kleine aanpassingen stimuleren en bevorderen. Een tweede thuis is wat jij de kinderen biedt.

Reden 3 Veel vraag naar jou…

Google maar eens: ‘Gastouder gezocht’. Ouders zijn op zoek naar jou! De nood is hoog en de vraag naar jou dus ook. Dit betekent dat je niet lang hoeft te wachten op een leuke en gevarieerde kindbezetting. Zorg ervoor dat je een leuke website of Facebookpagina hebt zodat ouders jou gemakkelijk kunnen vinden.

Reden 4 Als gastouder heb je veel vrijheid

Je hebt veel inbreng in de dagindeling. In de zomer kun je vaak met de kinderen naar buiten en als het een keer slecht weer is dan kun je bijvoorbeeld koekjes bakken met de oudere kindjes. Je bepaalt zelf hoe jouw dagindeling eruit ziet. Natuurlijk heb je wel veel overleg met de ouder en kijk je ook naar het ritme van jouw gastkinderen.

Reden 5 Geen enkele dag is hetzelfde

De ene dag ben je de verjaardag van je gastkindje dat 3 jaar is geworden aan het vieren en de andere dag knutsel je wat leuks voor Sinterklaas. Veel gastouders werken met actuele thema’s en laten hier allerlei activiteiten op aansluiten. Het contact met de vraagouder is daarnaast een welkome aanvulling en samen zorg je ervoor dat kinderen het naar hun zin bij jou hebben en zich goed ontwikkelen.

Dit waren de vijf redenen van de 10 redenen om gastouder te worden.

Reden 6 Goed te combineren met je eigen gezin

Voor jou niet rennend de deur uit omdat jouw eigen kinderen naar de opvang gaan en jij, met klotsende oksels, gehaast naar je werk rijdt. Het gastouderschap is een fijne baan om werk en gezinssituatie te combineren. Je hoeft geen opvang voor je eigen kinderen te regelen en op het moment dat jouw kinderen uit school komen, kun je er voor hen zijn. Jouw eigen kind(eren) hebben leuke speelvriendjes en alle kinderen leren van en met elkaar.

Reden 7 Fiscale voordelen zelfstandig gastouderschap

Als gastouder kun je een goede boterham verdienen. Stel dat je als gastouder vijf kinderen, voor vier dagen en negen uur per dag opvangt. Jouw uurtarief is € 5,50 Jouw verdiensten per maand zijn: € 3960,- (Bruto). Na aftrek belasting houd je nog een leuk salaris over. Op het moment dat je meerdere opdrachtgevers hebt, een eigen website hebt e.d. en je kunt aantonen dat je als zelfstandig gastouder aan de slag en mogelijk ook van fiscale voordelen genieten. Klik hier voor meer informatie.

Reden 8 Opvang met een persoonlijk tintje

Doordat de opvang bij jou thuis plaatsvindt of in de woning van de ouder, is er veel 1 op 1 contact. Dit maakt de opvang heel persoonlijk. De lijntjes zijn kort waardoor er veel bespreekbaar kan worden gemaakt en er veel overleg is. Zo weet je wat er bij de kinderen speelt en kun je hierop inspelen. Doordat je daarnaast maximaal 6 kinderen tegelijkertijd mag opvangen, kun je jouw aandacht goed over de kinderen verdelen en krijgt iedereen voldoende aandacht.

Reden 9 ‘And this award goes too… De gastouder’

Je wordt echt gewaardeerd. Natuurlijk lig je er ’s avonds weleens helemaal vanaf omdat er storm in de lucht hing en de kinderen drukker waren dan normaal… Terwijl je de verf van je tafel schrapt gaat jouw telefoon over. Een moeder die je appt dat haar zoontje vandaag zo heeft genoten en de verftekening een prominente plek op de koelkast heeft gekregen. Een glimlach overvalt je! Ouders en kinderen zijn echt enorm blij met jou. Soms willen de kinderen zelfs bij jou blijven… zo leuk hebben ze het bij jou gehad.

Reden 10 Werken met kinderen is nou eenmaal een feestje. 

Dit waren de 10 voordelen om gastouder te worden! Natuurlijk weten wij nog meer voordelen op te noemen, maar dit zijn wel de leukste. Voor meer informatie, kijk dan snel hier. Mocht je vragen hebben, neem dan snel contact met ons op.

Ben je benieuwd of jouw diploma voldoet om als gastouder aan de slag te gaan, kijk dan even naar deze diplomalijst. 

Afbeelding:Image by master1305 on Freepik